Hanukai bélyegek kerülnek forgalomba Kanadában a téli ünnepekre!

Büszkék vagyunk az ország sokszínűségére, magyarázza a Kanadai Posta azt a döntését, miért dobott a piacra idén többféle vallás és nemzet kulturális szimbólumait felhasználó bélyegeket. Kanadában a hanuka ünnepét nem csupán a gyertyák, a fánkok és a tenderli jelképezi idén. A Kanadai Posta jóvoltából a zsidó fények ünnepét ábrázoló bélyeg kerül forgalomba. A geometrikus formákat felhasználó képen egy menóra látható, valamint éles a kontraszt fény és sötétség között, mintha a felgyulladó gyertyák világítanák be a kép egy részét.

Hanuka ünnepét franciául írták rá a bélyegre, ezzel is tisztelegve Kanada második hivatalos nyelve előtt.

A bélyegeket november 20-tól lehet online megvásárolni, illetve ettől a naptól kezdve lesz kapható a kanadai postahivatalokban is.

A hanukai bélyeg a Kanadai Posta karácsonyi-témájú sorozataival párhuzamosan jelenik meg, illetve része annak a koncepciónak, amelynek során más ünnepekhez kapcsolódva is adott ki új bélyegeket a posta idén. Májusban az ún. Eid-bélyeg jelent meg, az iszlám világ egyik fontos ünnepének (Áldozati ünnep) a tiszteletére. Szeptemberben pedig az Indiai Postával együttműködve került piacra a hinduk egyik legfontosabb szent napjához, a Díválihoz kapcsolódó bélyeg.  A Diváli – a hanukához hasonlóan – szintén a fények ünnepe a hindu kultúrában.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp