Remek izraeli tévéműsorok futnak a magyar csatornákon

Hatalmasat fejlődött az izraeli televíziózás az elmúlt két évtizedben. A különböző showműsorok és sorozatok nemcsak Izraelben, hanem világszerte is sikeresek. A legnagyobb tévécsatornák kínálatában egyre több izraeli ötlet helyi adaptációja található.

Az izraeli televíziós formátumokat a producerek ugyanúgy értékesítik a televíziók számára, mint bármely más terméket. Nemcsak egy ötlet kerül a piacra, hanem egy minden részletében szabályozott produkció. A televíziós formátumok óriási üzleti lehetőségeket jelentenek a készítőknek és a vásárlóknak is, akik a tévéműsorok népszerűsége révén számíthatnak komoly reklám bevételre.

A televíziós piacon a legféltettebb titoknak számít, hogy milyen műsorok kerülnek majd vetítésre, ezért egyelőre csak bizakodhatunk, hogy a magyar tévések idén is találtak olyan formátumot, ami előbb-utóbb műsorra kerül majd.

A legtöbb izraeli tévés adaptációt a TV2-n láthattuk. Az Ének Iskolája, a Rising Star és a Bumm az elmúlt években ültetett minket a TV elé, a Séfek séfe gasztro reality első évada pedig pár nappal ezelőtt fejeződött be. A szórakoztató műsorok közül a Maradj talpon! volt legtovább műsoron a közszolgálati csatornákon. Az RTL Klubon jelenleg is látható a Homeland, ami az izraeli Prisoners of War amerikai változata. Az RTL II. a Selfie magyar változatát sugározta.

Az HBO műsorán nagy siker a Terápia, amelynek már a harmadik évada kezdődik októberben Mácsai Pál főszereplésével. Az izgalmakat kedvelők számára igazi csemege a Hamis zászló a Fox-on. A thriller sorozat öt izraeli történetét mutatja be, akik a médiából tudták meg, hogy egy emberrablási ügy gyanúsítottjaivá váltak. Nagy izraeli siker a Fauda is, ami a Netflixen fut.

(israelieconomyinhungary.blog.hu)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp