Scarlett Johansson egy tévéműsorban tudta meg, mi történt a családjával a holokauszt idején

A PBS tévécsatorna Finding Your Roots című családfakutató műsora soron következő adásában Scarlett Johansson szembesült családja szomorú történetével. A színésznő ugyanis a műsorban tudta meg, hogy nagyapja testvére és annak családja a varsói gettóban haltak meg.

Scarlett Johansson amerikai színésznő a Finding Your Roots (A gyökerek megtalálása) című családfa kutatással foglalkozó tévésorozat legutóbbi adásában szerepelt, ahol családja történetének egy igen szomorú részletével szembesült. Johansson ugyanis ebben a műsorban ismerte meg, milyen tragikus sorsa volt rokonainak a holokauszt idején.

http://www.youtube.com/watch?v=-6qWtB2FGOc

A színésznő nagyapja Lengyelországból vándorolt ki az Egyesült Államokba, és New Yorkban szatócsként dolgozott. A tévéműsor stábja viszont azt is kiderítette a Jad Vasemtől kapott dokumentumok alapján, hogy Johansson nagyapjának testvére és annak családja a varsói gettóban vesztették életüket.

„Megígértem magamnak, hogy nem fogok sírni. De ezt nehéz megállni” – mondja Johansson a könnyeivel küszködve a műsor előzetesében, miközben az elé tárt dokumentumokat nézi át. „Kész őrület, hogy mindeközben Saul (Johansson nagyapja) banánokat árult a Ludlow Streeten, és hogy Amerikában mennyire más volt az élet abban az időben. Egyik testvér sorsa a másik ellenében” – teszi hozzá.

Scarlett Johansson ugyan nem számított erre, de úgy véli, hogy a felfedezés megerősítette a kötődését családja gyökereihez.

(The Times of Israel)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp