Szuper izraeli gyaloghíd nyert nemzetközi díjat

A Beer Sevában található Hihg-Tech Park hidat választották a Footbridge Awards (Gyaloghíd Díj) nagyfesztávú kategóriájának győztesévé a Berlinben megrendezett Gyaloghíd 2017 konferencián.

Az izraeli Beer Sevában található High-Tech Park hidat formája miatt gyakran dupla hélix vagy DNS hídnak is nevezik. A 2016-ban átadott, 210 méter hosszú gyaloghíd a város északi részén lévő vasútállomást köti össze a Ben-Gurion Egyetem melletti High-Tech parkkal. Az izraeli mérnökök által tervezett gyaloghíd megépítését követően hamar a város egyik látványossága lett.

A Footbridge Awards háromévenként, több kategóriában kerül kiosztásra, olyan gyalogos, kerékpáros vagy éppen lovas hidak tervezését, kivilágítását, renoválását díjazza, amelyek ebben a hároméves periódusban lettek átadva. Az izraeli gyaloghíd a nagyfesztávú, vagyis a 75 méternél hosszabb hidak kategóriájában, kanadai és új-zélandi hidakat megelőzve győzedelmeskedett.

A zsűri szerint lapos és jól felépített dizájnja, fantáziadús koncepciója és világos strukturális rendszere miatt kaphatta meg az első helyezést. A híd ezen kívül jól illeszkedik a vasúti környezetbe, és a gyalogosok biztonságban érezhetik magukat a vágányok feletti átkelés alatt.

(israel21c.org)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp