Izrael a világ 3. leginnovatívabb országa

A Világgazdasági Fórum legfrissebb versenyképességi jelentése szerint Izrael a harmadik helyet foglalja el a leginnovatívabb országok listáján. A tanulmány kitér arra is, hogy mennyire hasonlít Izrael a listavezető Svájchoz.

A Világgazdasági Fórum minden évben közzéteszi az országok versenyképességi indexét. Ennek egyik része az innovációt vizsgálja. A legfrissebb tanulmány szerint a világ leginnovatívabb országa Svájc, amelyhez sokban hasonlít a harmadik helyen végzett Izrael.

Akárcsak az alpesi országban, Izraelben az innovációs kapacitás és a tudományos kutatások intézményrendszere csak két tényező az innovációs ökoszisztémában. Fontos az is, hogy a vállalatok készek a kutatás-fejlesztésbe invesztálni, és jól tudnak együttműködni az egyetemekkel. Izraelben ezek a tényezők azt eredményezték, hogy a gazdaság kiemelt területe lett az innováció.

A Világgazdasági Fórum szerint az innováció jelentősen megváltozott globális szinten az elmúlt évtizedben. Korábban szinte teljes egészében a nagyvállalatok és az egyetemi laboratóriumok területe volt. Napjainkban azonban számos egyéb tényező is szerepet játszik, vagy ahogy tanulmány fogalmaz, az innováció „a globális tömeg megosztott intelligenciája”.

Magyarország egyébként ezen a listán a 62. helyen szerepel.

(israelieconomyinhungary.blog.hu)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp