Steiner Kristófot letartóztatták Izraelben

Steiner Kristófot azzal vádolták, hogy az utcán, koldulás közben megtámadott egy nőt, aki nem akart neki pénzt adni. Bár az izraeli rendőrségnek semmilyen bizonyítéka nem volt arra, hogy valóban Kristóf követte el a bűncselekményt, mégis letartóztatták.

Steiner Kristóf a Facebookon osztotta meg a kellemetlen történetet letartóztatásáról. Éppen arra készült, hogy elküldje második szakácskönyve anyagát a kiadónak, amikor a rendőrség letartóztatta és órákon keresztül faggatta egy elég furcsa esettel kapcsolatban. Mint kiderült Kristófot azzal vádolták, hogy miközben múlt héten az utcán koldult, megtámadott egy nőt, amiért az nem akart neki semmit sem adni. A rendőrség szerint Kristóf a nő halálát kívánta, az öklével a kocsiját ütötte, majd elkezdte a nőt is verni.

A rendőrség annak ellenére tartóztatta le, hogy a nő semmilyen konkrét bizonyítékot nem szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy valóban Steiner Kristóf lett volna a támadója. „A rendőrök odajöttek hozzám, elvették a telefonomat, betuszkoltak a rendőrautóba, azt sem hagyták, hogy egy ügyvéddel vagy legalább a barátommal beszélni tudjak” – írja Kristóf a Facebookon. Végül négy óra fogva tartás után szabadon távozhatott.

„Ez most úgy hangzik, mint egy bohózat de négy óra egy társas börtön cellában, egy óra vallatás, és pár ikonikus „letartóztatós” fotó elkészülése után – minimum megkérdőjelezem az intézményesített igazságszolgáltatás működését. Nem koldultam. Nem verekedtem. Nem kívántam senki halálát. Tényleg rámutathatok valakire, hogy az nekem támadt, és az illetőt bizonyítékok hiányában is letartóztathatják? Őszintén sajnálom mindazokat, akik egy ilyen rendszer áldozataivá válnak, és nem tudnak kiállni önmagukért – én szerencsés vagyok, mert bár az „ügyem” nyitott, és nyomozás folyik ellenem, ma este itthon alszom” – egészítette ki Kristóf a történetet a Facebook oldalán.

Steiner Kristóffal korábban készült interjúnk itt olvasható:

„Izraelben önmagam tudok lenni” – Kibic Magazin

A magyar celebek mindennapjaiból váltott át az izraeli körforgásba Steiner Kristóf, a Viva TV egykori műsorvezetője. Ma már főszerkesztő az Új Kelet című izraeli lapnál, szakácskönyve jelent meg, és ki sem látszik a munkából. Arról, hogy miként jutott idáig és pontosan hová tart, személyesen mesélt a Kibicnek.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp