A Magyar Zsidó Múzeum a leglátogatottabb hazai múzeumok között

A tavalyi évben a Magyar Zsidó Múzeum a külföldi látogatók körében a második legnépszerűbb múzeum volt az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) nemrég közzétett adatai szerint.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 2016-os múzeumlátogatási statisztikáit elemezte a HVG. A nemrég közzétett adatok alapján tavaly a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) 551 ezer fővel lett a leglátogatottabb múzeum az országban. A külföldiek körében azonban nem az MNG, hanem a Terror Háza Múzeum volt a legnépszerűbb célpont, az Andrássy út 60-ba tavaly összesen 328 ezren látogattak el, közülük 85 százalék volt az idegen állampolgár.

 

Forrás: HVG
Forrás: HVG

Jól szerepelt a Magyar Zsidó Múzeum is, az Emmi statisztikái szerint ugyanis a zsidó múzeumnak 2016-ban 323 ezer látogatója volt, akiknek több mint 75 százaléka, 250 ezer fő volt külföldi. Ezzel a Magyar Zsidó Múzeum a külföldi látogatók listáján a második helyen végzett, az összes látogató alapján pedig az ötödik leglátogatottabb múzeum lett. Igaz, a zsidó múzeum belépőjével lehet a Dohány utcai zsinagógát és a mellette található Hősök kertjét is megnézni.

A Magyar Zsidó Múzeum állandó kiállítása pont nemrégiben újult meg harminc év után:

Több mint harminc év után újult meg a Magyar Zsidó Múzeum állandó kiállítása – Kibic Magazin

A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár megújult kiállítása bevezeti a közönséget a judaizmusba és annak elemeibe.

(HVG)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp