Most éppen Ausztriában sikerült összehozni egy antiszemita sorosozós kampányt

Ausztriában nem sokkal a választások előtt sikerült egy sorosozó, zsidózó kampányt indítani az osztrák külügyminiszter ellen a Facebookon. Az antiszemita lejáratás ráadásul egy izraeli kampánytanácsadó agyának szüleményeként jött létre.

Két héttel a választások előtt tört ki egy hatalmas botrány Ausztriában, mivel kiderült, hogy az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) emberei állnak a rivális Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke, Sebastian Kurz külügyminiszter lejáratására készült Facebook-csoport mögött. Az Index cikke szerint Az igazság Sebastian Kurzról elnevezésű Facebook-csoportban ugyanis nagyrészt kamu profilokon keresztül azt sulykolták, hogy Kurz a milliárdos Soros György kétes politikai hálózatának tagja. A Soros-ügynöknek titulált Kurzot a biztonság kedvéért még zsidózták is a csoportban.

Sebastian Kurz
Sebastian Kurz

A most napvilágra került információkból az is kiderült, hogy az egész lejáratókampány az osztrák szocdemek izraeli kampánytanácsadójának, Tal Silbersteinnek az ötlete volt, ő szervezte meg a Facebook-csoport létrehozását és elindítását. A korábban az MSZP-vel is dolgozó kampánygurunak, akit Izraelben éppen pénzmosással vádolnak, közben már felmondtak. Christian Kern kancellár, a párt elnöke pedig elhatárolódott a gyalázkodó kampánytól.

„A leghatározottabban elítélem azt a fajta propagandát, ami itt zajlott, már csak azért is, mert személyesen szoros kapcsolatot ápolok Soros Györggyel” – nyilatkozta Kern. A Facebookról közben már törölték a csoportot, a kampányban résztvevőknek, köztük az SPÖ szövetségi ügyvezetőjének, Georg Niedermühlbüchlernek pedig távozniuk kellett a pártból.

Nem ez az első eset, hogy egy zsidó kampánytanácsadó antiszemita elemekhez nyúlna politikai ellenfelek lejáratásának céljából. Orbán Viktor és Benjamin Netanjahu nemrég elhunyt zsidó származású, amerikai tanácsadója, Arthur J. Finkelstein sem ment a szomszédba egy kis sorosozásért, ha éppen arra volt szükség.

Hatalmas sorosozással vonta vissza Izrael a korábbi, sorosozást elítélő nyilatkozatát – Kibic Magazin

Benjámin Netanjahu miniszterelnök utasítására az izraeli külügyminisztérium visszavonta a magyar kormányt elítélő nagyköveti nyilatkozatot, az izraeli minisztérium éles szavakkal bírálta Soros Györgyöt, mert folyamatosan Izraelt rágalmazó szervezeteket pénzel.

(Index)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp