Orbán szerint valamilyen külső fenyegetéssel szembeni önvédelem köti össze a zsidóságot a kormánnyal

Ros hásáná alkalmából természetesen Orbán Viktor is elküldte újévi jókívánságait a hazai zsidóság képviselőinek. A miniszterelnök levelében valamilyen külső fenyegetéssel szembeni jogos önvédelmet is említ.

„Mint mindig, amikor a régit felváltja az új, amikor az óév helyére az új esztendő lép, valamennyien számvetést készítünk. Értékeljük az elmúlt időszakot, felülvizsgáljuk a terveinket” – írja Orbán Viktor abban levéleben, amelyet a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnökéhez, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökéhez, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökéhez és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijához intézett a tegnap este beköszönő 5778. zsinagógai új év alkalmából.

A levél így folytatódik: „Magyarország kormánya egy olyan jövőért dolgozik, ahol a fontos dolgok összekötnek bennünket: hazánk, nemzetünk, családunk szeretete, vallási hagyományaink tisztelete és a külső fenyegetéssel szembeni jogos önvédelem.”

Hogy pontosan most melyik külső fenyegetésre gondolt a kormányfő, az sajnos nem derül ki a levélből. Ezért kénytelenek vagyunk szavazásra bocsátani ezt az égető kérdést:

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp