Súlyos antiszemita támadás Franciaországban

Zsidóságuk miatt támadtak rablók egy francia család tagjaira Párizs közelében, a francia hatóságok szerint antiszemita indíttatásból. A család három tagját elrabolták, megkötözték majd kegyetlenül összeverték.

A három támadó csütörtök éjjel megverte és túszul ejtette a Livry-Garganban élő család három tagját. A támadók elvágták az elektromos vezetékeket, bezárták a család tagjait, akiket vertek és gyilkossággal fenyegettek. Végül az egyik családtagnak sikerült megszöknie és értesíteni a rendőröket. A BNVCA nevű, antiszemitizmus ellen küzdő csoport beszámolója szerint a támadók azt kiabálták, hogy „zsidók vagytok, van pénzetek. Mi elvesszük a zsidóktól a pénzt és a szegényeknek adjuk”.

Francia rendőrség a brutális támadás helyszínén
Francia rendőrség a brutális támadás helyszínén

A családfő, Roger Pinto, a helyi zsidó közösség jól ismert tagja, egy szefárd zsidókat tömörítő szervezet, a SIONA vezetője. Pinto fiát megkötözték, feleségét pedig összeverték. Többször halálosan megfenyegették a ház lakóit, akiket zsidó vallásuk miatt is megaláztak. Csak órákkal később, péntek hajnalban tudta Pinto a hatóságokat értesíteni, ennek következtében a támadók elmenekültek.

Az áldozatok leírása alapján a támadók húszas, harmincas éveikben járó fekete bőrű férfiak, akik ékszereket, készpénzt és hitelkártyákat zsákmányoltak. A francia belügyminiszter, Gerard Collomb komoly hajszát ígért a tettesek felkutatására. Szerinte is úgy tűnik, hogy antiszemita támadás történt.

(444.hu + Szombat)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp