Durva zsidózásba kezdett a Római-parti gátért lobbizó egyesület

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Római-partért egyesület valamiért jó ötletnek gondolta, hogy a legalpáribb zsidózással kellene lejáratni a Római-partra épülő gátat ellenző civileket. Szerintük ugyanis zsidó értelmiségiek egy csoportja gettóba akarja zárni a Rómain élőket.

„Eléggé aljas kampányt indítottak a Római-parti gátért lobbizó álcivilek. A Tarlós közeli milliárdos vezetésével működő egyesület nem válogat az eszközökben, ha gátat ellenző civilek lejáratásáról van szó” – írja az Átlátszó.

A Római-parti ártérbe építkezők által létrehozott Egyesület a Római-partért az Átlátszó cikke szerint eddig sem finomkodott, ha a gát ellen tiltakozó civilek lejáratásáról volt szó. Most azonban nettó antiszemita kampányba kezdtek a parton épülő mobilgátért. A Facebook oldalukon két durva zsidózó posztban támadják a gátat ellenzőket, akik szerintük a ’40-es évekhez hasonlóan gettóba zárnák a Római 70 hektáros területén lévőket.

„Zsidó értelmiségiek egy csoportja, Gettóba akarja zárni a római parton a 70 ha.-on lévőket! Betonfalat emelnének a Királyok-Nánási nyomvonalon ketté választva kerületünket! Hazug, demagóg állításokkal kápráztatnak! Mintha elfelejtették volna mi történt rokonságukkal a 40-es években hasonlóan akarnak elbánni a 70 ha.-on lévőkkel!” – olvasható az egyik posztjukban, amelyben négy, szerintük zsidó tiltakozót név szerint ki is emelnek:

Az Átlátszó szerint a Római-parti árvízvédelem ügye azért került a viták fókuszába, mert a Fővárosi Közgyűlés szeptember végén dönt Tarlós István főpolgármester kedvenc fakivágós projektjében. Az egyedi természeti értékkel bíró partot elvágnák egy mobilgáttal. Hiába álltak ki a projekt ellen a helyiek mellett, vízügyi szakemberek, civilek és politikusok, Tarlós ragaszkodik a mobilgáthoz, amivel az óbudai polgármestersége alatt szabálytalanul épült objektumokat is védenék.

(Átlátszó)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp