Tel-Aviv a kutyások Mekkája

Tel-Avivban a legmagasabb az egy főre jutó kutyák száma az egész világon. A kutyák itt nem csak egyszerű háziállatok, hanem már-már családtagnak számítanak. A város pedig rengeteg kutyabarát szolgáltatással könnyíti meg az ebek és gazdáik életét.

Renny Grinshpan izraeli-kanadai színésznő, modell, aki vicces videóival vált ismerté Izraelben, Chili nevű kutyájával készített egy rövid filmecskét a Kelaviv (kelev – kutya héberül és Tel-Aviv) elnevezésű nagyszabású kutyás rendezvény alkalmából, amelyet már másodszorra tartanak meg a városvezetés támogatásával. Persze nem véletlenül, hiszen Tel-Avivban nagyjából 25 ezer regisztrált kutya található, így minden 17. lakosra jut egy darab eb.

Mint ahogy az a videóból is kiderül, a városban igencsak széleskörű szolgáltatási szektor jött létre, amely jócskán megkönnyíti a kutyák és tulajdonosaik életét. Kutyakozmetikák, kutya-barát kávézók és éttermek, kutyákat sétáltató szolgáltatások és menhelyek az elveszett, elhagyott kutyusok számára. A városban 70 olyan park működik, ahol póráz nélkül is lehet kutyákat sétáltatni, de említhetjük még a kutyakaja automatákat vagy a kutyastrandokat is. A város által bevezetett DigiDog kártya pedig felhívja a tulajdonosok figyelmét a különféle kutyás programokra, vagy éppen a kötelező oltások esedékességére.

(Israel21c)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp