Négy bemutató is lesz a 15 éves Spinoza Zsidó Fesztiválon

A négy bemutató mellett zenés programok, színházi előadások, koncertek és filmvetítések is várják az érdeklődőket a tizenötödik alkalommal megrendezendő Spinoza Zsidó Fesztiválon szeptember 9. és 24. között Budapesten.

Az idei fesztiválon a zenés játékok dominálnak. Ebből a műfajból négy saját produkciót is láthatnak az érdeklődők: A Díva című, Karády Katalinról szóló zenés játékot először mutatják be, emellett a Frida, a Spinoza & Rembrandt és a Poppera című zenés játék is szerepel az idei programban – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az Első kétszáz évem című előadás az idei fesztivál másik premierje lesz, a Királyhegyi Pál életéről szóló monodráma mellett a Herzl című kávéházi drámát is bemutatják Makranczi Zalán főszereplésével.

Az idei rendezvényre igazi filmkuriózumokkal készülnek a szervezők, Dénes Gábor A magyar zsidóság 2000 éves története című filmsorozatának a magyar zsidóság háború utáni életéről szóló legújabb részeit vetítik, de a Weiss Manfréd és családja életéről szóló történelmi dokumentumfilm is szerepel a programban.

Mindezek mellett Leonard Cohen, Seress Rezső és Gershwin dalai, valamit a klezmerkoncertek is szórakoztatják majd a közönséget.

Idén Heller Ágnes, Gábor György és Ungvári Tamás gondolatait hallhatják az érdeklődők.

Az idei programsorozaton 78 művész lép fel, köztük Gyabronka József, Hábetler András, Hegedűs D. Géza, Herczenik Anna, Klein Judit, Makranczi Zalán, Müller Péter Sziámi, Szakcsi Lakatos Béla, Fellegi Balázs, Derzsi György és Masa Tamás.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp