Finnországból érkezett fiatalokat látott vendégül a Jaffe Zsidó Családsegítő

Nagy sikerrel zárult a Jaffe Zsidó Családsegítő és a FIDA International közös szervezésű Tour4Hope Camp-je, amely a tavalyi finnországi csereprogram folytatása. Változatos, tartalmas, közösségformáló hét volt!

Tavaly finn fiatalok láttak vendégül 15, a Jaffe által támogatott zsidó fiatalt, idén, elmélyítve a tavaly kialakult kapcsolatot, a magyarok viszonozták a meghívást, és együtt táboroztak az északról érkezett vendégekkel.

A 35 résztvevő számára szervezett egyhetes nyári tábornak 2017. július 23-tól a balatonfüredi MAZSIHISZ üdülő adott otthont.

A 60 százalékbanban Finnországból érkezett fiatalok változatos programokon vehettek részt, meglátogatták a balatonfüredi zsidó temetőt és a felújítás alatt álló, helyi zsinagógát. Nagy élmény volt a hideg vizes tavakhoz szokott finnek számára a jócskán felmelegedett Balatonban való fürdés, élvezték a közeli Jókai kilátóhoz és a Lóczy barlanghoz szervezett kirándulásokat is.

A fiatalok mini vonaton utazva ismerkedtek Balatonfüred nevezetességeivel, és ugyancsak sikere volt a tihanyi hajókirándulásnak. Az üdülőben tartott ügyességi vetélkedőkön a már megszokott aktivitást mutatták a résztvevők, és örömmel fogadták a nívós zsidó folyóirat, a Szombat munkatársait is.

Újabb barátságok és erősebb közösség született!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp