Palesztina felszabadítását követeli egy új zsarolóvírus

Valószínűleg Izrael-ellenes hackerek készíthették azt az új zsarolóvírust, amely nemrég kezdett el terjedni és főleg izraeliek számítógépeit veszi célba. A fájlok feloldásáért cserébe azonban nem pénzt követel, hanem Izrael eltüntetését.

Pár hete, valószínűleg a templomhegyi beléptetőkapus botrány kapcsán kezdett el terjedni az az új zsarolóvírus, amely End of Israel (Izrael vége) néven ejti fogságba a pórul jártak számítógépeit. A hasonló zsarolóvírusokkal ellentétben az End of Israel nem akar pénzt a fogva tartott komputertulajoktól, hanem egyenesen Palesztina felszabadítását követeli a monitoron megjelenő angol és igen csak hibás héber nyelvű üzenetben: „Baszd meg Izrael, addig nem fogod tudni visszaállítani a fájlokat, ameddig Izrael el nem tűnik!”.

End of Israel
End of Israel

Izraeli szakemberek szerint a vírust Izrael-ellenes hackerek készítették, akik eléggé amatőrök lehetnek, a vírus ugyanis csak az íróasztalon található fájlokat fertőzi meg, a programfájlok azonban sértetlenek maradnak, és a továbbiakban is kifogástalanul működnek. Ráadásul, amennyiben egy üres ClickMe.exe elnevezésű fájlt létrehozunk a Temp könyvtárban, a vírus összeomlik.

A szakemberek azt viszont csak tippelni tudják, hogy pontosan honnan indulhatott el a vírus, de a kódja alapján nagyon úgy tűnik, hogy izraeliek az első számú célpontjai. Annyit lehet még tudni az End of Israel zsarolóvírusról, hogy nagyjából két héttel ezelőtt jelent meg először, és érdekes módon elsőre az Egyesült Államokban találkoztak vele.

(Haaretz)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp