Így tisztítja meg Berlint egy diákokból álló csoport a neonáci falfirkáktól

Egy diákokból álló berlini graffitis csoportnak elege lett a német fővárost ellepő neonáci falfirkákból, ezért úgy döntöttek, a kreativitásukat használják fel a falakra festett horogkeresztek ellen.

„Sokat gondolkodtunk azon, hogyan tudnánk választ adni ezekre a gyűlölködő üzenetekre” – mondja a BBC videójában Ibo Omari a diákokból álló berlini Paintback csoport alapítója. Végül úgy döntöttek, hogy a humor és a szeretet lesz a legjobb válaszlépés a neonáci falfirkákra, így amikor a környék falain valahol feltűnik egy horogkereszt, azt a csoport tagjai valamilyen vicces figurává alakítják át.

Ráadásul Omari graffitis boltjában még workshopokat is tartanak a horogkeresztek kreatív módon történő átalakításáról. A csoport tagjai szerint működésük óta érezhetően kevesebb neonáci graffiti jelenik meg az utcákon, de addig akarják folytatni, ameddig teljesen meg nem tisztítják a városukat a horogkeresztektől.

(BBC)

Kicsit más módszerekkel küzd évek óta a rasszista propaganda ellen ez a szintén berlini nagymama:

30 éve hekkeli a rasszista propagandát a berlini nagymama – Kibic Magazin

Irmela Mensah-Schramm először 1986-ban szakított le egy falragaszt, amely Rudolf Hess, Hitler helyettesének a szabadon bocsátását követelte. Azóta már

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp