Izraeli sportolókra támadtak Lengyelországban

Nagyjából 20 bőrfejű focihuligán támadott rá a Lengyelországban edzőtáborozó izraeli Hapoel Petah Tikva labdarúgó csapatának tagjaira. Ketten az edzői stábból kisebb sérüléseket szenvedtek.

A Hapoel Petah Tikva focicsapat Varsótól 65 kilométerre található Sochocinban edzőtáborozott, és éppen egy felkészülési mérkőzésen voltak túl, amikor a pálya melletti erdőből kirontva nagyjából 20 kopaszra borotvált fejű férfi az edzői stábra támadt, és ököllel ütni kezdte az izraelieket. Ekkor a csapat nagy része már a visszament a közeli szállodába, de amikor meghallották, hogy támadás érte a többieket, visszarohantak segíteni bajba jutott társaikon. Így végül sikerült elkergetni a támadókat, akik közül az egyiket foglyul is ejtették, őt később a helyszínre érkező rendőrök vitték el.

A csapat tagjainak elmondása szerint, a mérkőzésre ugyan érkeztek ki rendőrök, ám azok a meccs lefújását követően rögtön el is tűntek. Ezért is gondolják az izraeliek, hogy előre megtervezett támadásról lehet szó. Az edzői stábból ketten szenvedtek el könnyebb sérüléseket, a csapat tagjai pedig elutazásukig nem hagyhatják el a szállodát.

(ynet)

Mégis mit keresnek ezek az izraeliek Európában? – Kibic Magazin

Idén kétszer is találkozhattak magyar és izraeli focicsapatok az európai kupasorozatokban, így aztán elég sokszor felmerülhetett az égető kérdés: mit is keresnek egy alapvetően Ázsiában található ország csapatai az európai kupákban? „Mehetünk Ázsiába…”, „Jeruzsálem mióta van Európában?”, „Még jó hogy Európa liga a neve…”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp