Amikor Izrael a Trónok harcával találkozik

Éppen most indult a Trónok harca 7. évada, és éppen Magyarországra érkezett Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is. Így hát az nem is lehetne aktuálisabb ennek az izraeli himnuszt és a sorozat főcímzenéjét összemixelő alkotásnak a bemutatása.

Egy izraeli művész, Michael Greilsammer három évvel ezelőtt készítette el az izraeli himnusz, a Hatikva és a Trónok harca című sorozat főcímzenéjét egybeötvöző darabját. A különleges zenei mixnek éppen aktualitást ad a sorozat 7. évadának tegnapi bemutatója, na meg az izraeli miniszterelnök magyarországi látogatása. Persze elsőre talán nehéz lenne párhuzamot vonni egy fantasy sorozat és Netanjahu között, azonban, ha a hatalmi kavarásokkal teli Trónok harcát és a saját belpolitikai érdekéből az antiszemitizmusra hajazó propagandára szemet hunyó izraeli kormányfőt nézzük, talán már nem is olyan nehéz kapcsolatot találni a két esemény között.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp