Áder Jánossal súlyosbítva vonult be a magyar csapat a Maccabi Világjátékok megnyitójára

Tegnap este tartották a 20. Maccabi Világjátékok megnyitó ünnepségét, amelyen természetesen a magyar küldöttség is részt vett. Az Áder János monoton dörmögésére történő bevonulás azonban egy kicsit szürreálisra sikerült.

Az eddigi legnagyobb magyar delegáció vesz részt a most kezdődő 20. Maccabi Világjátékokon. A magyar csapat négy éve húsz érmet szerezett, a 119 tagú küldöttség vezetői pedig idén is hasonlóan jó eredményre számítanak.

Az esemény megnyitó ünnepségét a jeruzsálemi Teddy Stadionban rendezték, ahová az olimpiákhoz hasonlóan a csapatok egymás után bevonultak. A magyar delegáció bevonulásakor viszont egy hatalmas kivetítőn Áder János köztársasági elnök feje jelent meg, és szokásosan nyugtató orgánumán mondta el, hogy akik sportolni gyűlnek össze, azok bizony a békét akarják.


Azért nem minden delegáció vonult be egy hatalmas beszélő fejjel, csak azok, amelyek ilyen fajta üzenetet hoztak magukkal. A megnyitó eseményen 80 ország nagyjából 10 ezer sportolója vett részt, de ott volt Izrael elnöke Reuven Rivlin és Benjanin Netanjahu miniszterelnök is. A lángot pedig Anthony Ervin olimpiai bajnok amerikai úszó gyújtotta meg.

A 20. Maccabi Világjátékok július 4-től 18-ig tart.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp