A bajnokcsapathoz igazolt Izrael legjobb kosárlabdázója

Omri Casspi a következő szezonban a Golden State Warriors csapatában fog játszani, amely nemcsak hogy megszerezte az NBA bajnoki címét, de minden idők egyik legjobb kosárlabda csapatának tartják. Casspi így nyugodtan viheti este a Maccabia nyitólángját.

A 29 éves izraeli kosárlabdázót mág 2009-ben, a 23. helyen draftolta a Sacramento Kings, de az utóbbi években több NBA csapatnál is megfordult. Sacramentón kívül játszott Clevelandben, Houstonban, New Orleansban és a Minnesotában is.

Curry és Casspi itt még egymás ellen
Curry és Casspi itt még egymás ellen

Casspi most egy évre írt alá a Golden State Warriors bajnokcsapatával, amely az utóbbi három évben döntőt játszott, ebből kétszer, 2015-ben és idén nyerni is tudott. Casspi olyan sztárokkal játszhat majd együtt, mint Kevin Durant vagy Stephen Curry.

Casspi amúgy több más ismert zsidó sportolóval együtt ma este fogja megnyitni a 20. Maccabi Világjátékokat Jeruzsálemben. A zsidó olimpiának is nevezett eseményen több magyar sportoló is részt fog venni.

Olimpiai bajnokok viszik a lángot a Maccabi Világjátékok megnyitóján – Kibic Magazin

Hét elit zsidó sportoló, köztük olimpiai és világbajnokok viszik majd a lángot a 20. Maccabi Világjátékok megnyitó ünnepségén. A júliusban kezdődő Maccabiára nagyjából 30 ezer zsidó sportolót várnak.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp