A Mazsihisz aggodalommal figyeli az Auróra körüli eseményeket

Kivétel nélkül mindenkinek be kell tartania az összes jogszabályi előírást, de legalább ennyire fontos, hogy a jogalkalmazás ne válhasson az önkény eszközévé. A Mazsihisz honlapján fejezte ki aggodalmát az Auróra körülötti események miatt.

Június közepén az Aurórában 14 órán át razziázott nagy erőkkel kivonulva a rendőrség és az eredmény néhány kisebb mennyiségű kábítószert birtokló fogyasztó előállítása volt. Tegnap egyszerre érkeztek meg az újabb határozatok az Aurórába, az épületben működő vendéglátóhely bezárását rendelték el és az „Auróra Kert” működési engedélyét vonták vissza bő két héttel azután, hogy hosszas egyeztetések után kibocsátották azt. Az egymást követő események szerencsétlen egybeesésnek tűnnek és félreértésekre adhatnak okot.

Zárva amíg a nyomozás tart, de legfeljebb egy évig (Fotó: Tóth Gergő/Népszava)
Zárva amíg a nyomozás tart, de legfeljebb egy évig (Fotó: Tóth Gergő/Népszava)

Az Aurórához szorosan kötődő Marom Klub Egyesület egy a konzervatív zsidó vallási irányzathoz tartozó magyar ifjúsági szervezet, programjait Szövetségünk érdeklődéssel figyeli, még ha módszereik és értékválasztásaik gyakran jelentős mértékben eltérnek is szervezetünkéitől. Jelenleg nem tudunk állást foglalni a hatósági döntésekkel kapcsolatban, mert nincs elegendő információnk és nem is feladatunk a határozatok jogszerűségének megítélése.

De bízunk benne, hogy a helyzet gyorsan és megnyugtatóan rendeződik és az Auróra rendezett jogi körülmények között, a jogszabályokat maradéktalanul betartva működhet tovább úgy, ahogy eddig – olvasható a Mazsihisz közleményében.

Korábban egyébként szélsőséges mentek sorosozni egy jót az Aurórához:

Szélsőségesek mentek sorosozni a zsidó szervezeteknek is otthont adó közösségi házhoz – Kibic Magazin

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom néhány képviselője gondolta úgy, hogy eljött az idő, hogy beszálljanak a kormány által gerjesztett sorosozásba. Erre a legmegfelelőbb helynek a VIII. kerületi Aurórát találták.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp