Háborognak az MTK szurkolói, mert egy volt miépes polgármester avatta fel a holokausztáldozat Brüll Alfréd utcatábláját

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Brüll Alfrédról, az MTK legendás elnökéről neveztek utcát a VIII. kerületben. Az avató ünnepségen Kocsis Máté, a kerület fideszes polgármestere is beszédet mondott, ami nem igazán váltotta ki az MTK szurkolóinak elismerését.

Az MTK és a VIII. kerületi önkormányzat az Új Hidegkuti Nándor Stadion mellett utcát nevezett el Brüll Alfrédról, a klub legendás elnökéről. Deutsch Tamás, az MTK elnöke és Kocsis Máté, a kerület polgármestere miután beszédeket mondtak leleplezték a Brüll Alfréd utca feliratú táblát, így a korábbi Törökbecse utca mostantól az ő nevét viseli – áll az MTI tudósításában.

Deutsch Tamás és Kocsis Máté a Brüll Alfréd utca avatásán (Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság)
Deutsch Tamás és Kocsis Máté a Brüll Alfréd utca avatásán (Fotó: Ványi Ákos/Józsefváros újság)

Az állami hírügynökség arról viszont már elfelejtett beszámolni, hogy az avatáson négy MTK szurkoló táblákat tartott a magasba, amelyekkel Kocsis Máté és pártja politikája ellen tiltakoztak. Mint ahogy a Szombat beszámolójából kiderül, a tiltakozók számon kérték a migránsok és a melegek iránti elutasító magatartást, az egyik táblára „A Brüll család is migráns volt” felirat került.

Ezzel azonban még nem ért véget az MTK szurkolók felháborodása, a Brüll Alfréd Egyesület MTK Család nevű Facebook oldalának szerkesztője például lemondott, mivel a névadó ünnepségen történtek végleg kiverték nála a biztosítékot. „Ma volt a Brüll Alfréd utca névadó ünnepsége. Beszédet mondott a migráns gyűlölő, homofób exmiépes Kocsis Máté. Ez vállalhatatlan. Ha az MTK vezetésének vállalható volt – az volt – akkor nekem nem lehet semmi hivatalos kapcsolatom az MTK-val. Befejeztem” – írja Bodrogi Tamás búcsúposztjában.

Brüll Alfréd 1905-től 1940-es feloszlatásáig volt az MTK elnöke. 1944-ben a holokauszt áldozata lett, egyes források szerint Kecskeméten ölték meg, de valószínűbb, hogy Auschwitzban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp