Olimpiai bajnokok viszik a lángot a Maccabi Világjátékok megnyitóján

Hét elit zsidó sportoló, köztük olimpiai és világbajnokok viszik majd a lángot a 20. Maccabi Világjátékok megnyitó ünnepségén. A júliusban kezdődő Maccabiára nagyjából 30 ezer zsidó sportolót várnak.

A 20. Maccabi Világjátékok megnyitó ünnepségén hét olyan zsidó sportoló viszi majd a lángot, akik már komoly eredményeket értek el pályafutásuk során. Az Izraelből és a világ más országából érkező elit atléták július 6-án a jeruzsálemi Teddy stadionban nyitják majd meg az eseményt, amelyre a szervezők 80 országból megközelítőleg 30 ezer zsidó sportolót várnak.

Gyorsan be is mutatjuk a hét kiválasztott lángvivőt:

Anthony Ervin olimpiai és világbajnok amerikai úszó, aki a 2000-ben Sydneyben és tavaly a riói olimpián lett aranyérmes 50 méteres gyorsúszásban. Utóbbi bajnoki címével ő lett minden idők legidősebb olimpiai úszóbajnoka.

Anthony Ervin
Anthony Ervin

Omri Casspi izraeli kosárlabdázó, az első izraeli volt, aki az amerikai profiligában, az NBA-ben szerepelhetett.

Omri Casspi
Omri Casspi

Neta Rivkin izraeli tornász, országa legjobbja ritmikus sportgimnasztikában, 2011-ben világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes volt. A 2016-os riói olimpia megnyitóján ő vitte az izraeli zászlót.

Neta Rivkin
Neta Rivkin

Fabien Gilot olimpiai és világbajnok francia úszó, aki a 2012-es londoni olimpián nyert aranyérmet a 4×100-as francia váltóval. Jelenleg a francia úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Fabien Gilot
Fabien Gilot

Moran Samuel izraeli világbajnok evezős paralimpikon, aki a 2016-os riói paralimpián bronz érmet szerzett.

Moran Samuel
Moran Samuel

Or Sasson izraeli dzsúdós, aki jelenleg a világranglista harmadik helyén áll a súlycsoportjában. Sasson a tavalyi riói olimpián bronzérmes volt.

Or Sasson
Or Sasson

Yarden Gerbi világbajnok izraeli dzsúdós, 2013-ban nyerte aranyérmét, a 2016-os riói olimpián pedig bronz érmet szerzett.

Yarden Gerbi
Yarden Gerbi

 

A magyar csapat bemutatkozó videója itt található:

A magyar csapat készen áll a 2017-es Maccabi Világjátékokra – Kibic Magazin

Bemutatkozó videót készített a Maccabi VAC a 2017-es Maccabi Világjátékok magyar indulóiról. A csapat a videó szerint készen áll a versenyekre, és komoly eredményekre számítanak.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp