15 dolog, amit nem tudtál a legkedveltebb izraeli sztárról

Gal Gadot, a Wonder Woman sztárja manapság a legkedveltebb izraelinek számít az egész világon (Libanont kivéve persze, ahol miatta tiltották be a filmet), ennek ellenére nem sok mindent lehet róla tudni. Az Izraelinfo ezért összegyűjtött néhány érdekességet a színésznőről.

1. Keresztneve, Gal héber jelentése hullám, vezetékneve, Gadot pedig folyópartokat jelent héberül.

2. Ros Haájin városban született Izraelben. Anyai nagyszülei holokauszt túlélők voltak, nagypapája, Abraham Weisz, munkácsi származású.

Gal Gadot
Gal Gadot

3. 18 éves korában megnyerte az izraeli szépségkirálynő választást, majd tovább versenyzett a Miss Universe 2004-en, de ott állítólag annyira nem érdekelte a győzelem, hogy állandóan lekéste a jelenéseket, rossz estélyi ruhákat vett fel és még tetette is magát, hogy nem beszél angolul.

4. Gadot a két éves kötelező katonai szolgálatot harci kiképzőként végezte az izraeli hadseregben. A katonai háttér és a fegyverek ismerete besegített, hogy megkapja Gisele szerepét a Halálos iram című filmben. A film rendezője, Justin Lin szerint Gadot harcos hajlama annyira szembeötlő volt, hogy emiatt hozzáadott egy Moszad-ügynökös háttértörténetet is a karakteréhez.

5. A katonai szolgálat befejezése után Gadot jogot és a nemzetközi kapcsolatokat tanult. Amikor behívták meghallgatásra a Quantum csendje című Bond-filmre, nem igazán lelkesedett az ötletért, mert úgy vélte, a filmszínészet nem elég komoly szakma. Ezt a szerepet nem is kapta meg, de ugyanaz a stáb beválogatta a következő filmbe, a Halálos futamba.

6. Gadot, aki egy fekete 2006 Ducati Monster-S2R motorkerékpárral jár, kaszkadőr nélkül csinálta végig a Halálos iram motoros jeleneteit.

7. Elmondása szerinte Gadot nem tudta pontosan, melyik szerepre felvételizik a Wonder Woman válogatása idején, az csak két héttel később derült ki számára, amikor tudatták vele, hogy őt választották ki a főszerepre.

8. A Wonder Woman szereplőválogatására várakozva Beyoncé dalokat hallgatott a lakókocsijában és táncolással próbálta legyőzni a szorongást. „Köszönöm, Beyoncé!” – nyilatkozta Gadot egy interjúban a W Magazinnak.

9. A Wonder Woman szerepére készülve Gadot felkészítő edzéseken vett részt kardozásban, Kung Fu-ban, kick-boxban, capoeirában és brazil jiu-jitsuban is.

(A többi érdekesség Gal Gadotról az Izraelinfo cikkében található.)

Izraeli főszereplője miatt tiltottak be egy filmet Libanonban – Kibic Magazin

A héten bemutatott új szuperhősfilm, a Wonder Woman főszereplője egy izraeli színésznő, Gal Gadot volt katona. A libanoni törvények pedig tiltanak bármiféle kereskedelmi ügyletet Izraellel.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp