Jószolgálat-díjat kapott a Pécsi Zsidó Hitközség szeretetotthona

A szociális munkát végzők teljesítményét elismerő Jószolgálat-díjat ítélték meg a pécsi dr. Szántó László Szeretetotthonnak. A Pécsi Zsidó Hitközség által működtetett, 58 férőhelyes idősgondozó intézmény nevében a rangos díjat Goldmann Tamás, az elismerésben részesült otthon igazgatója vette át.

A Pécsi Zsidó Hitközség elnöke a Dunántúli Napló kérdésére úgy fogalmazott, bizonyos abban, hogy a számos szociális otthon közül, ahol mind a legjobb tudásuk szerint végzik a feladatukat, azzal érdemelte ki az elismerést a pécsi intézmény, hogy egyedi programot dolgoztak ki a hozzátartozók bevonására. A családbarát modell lényege, hogy a szeretetotthonban élők hozzátartozóival is szoros kapcsolatot tart az intézmény.

A pécsi dr. Szántó László Szeretetotthon dolgozói
A pécsi dr. Szántó László Szeretetotthon dolgozói

Ez az úgynevezett mentorprogram, amely a lakók, a család és az intézmény integrációját segíti, valamint a folyamatos kommunikációt szolgálja például úgy, hogy az időseknek a hozzátartozókkal közös szabadidős tevékenységet, kulturális programokat szerveznek. Elérhetővé tesznek olyan alternatív fejlesztő tevékenységeket is, mint például a babaterápia vagy a kutyaterápia. A hozzátartozók aktív szerepet is vállalnak a szeretetotthon hétköznapjaiból, például zenés műsorokon lépnek fel, vagy éppen születésnapokat tartanak az idősek körében.

(Bővebben itt: bama.hu)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp