Izraeli főszereplője miatt tiltottak be egy filmet Libanonban

A hivatalos indoklás azért, mert a héten bemutatott új szuperhősfilm, a Wonder Woman főszereplője egy izraeli színésznő, Gal Gadot volt katona. A libanoni törvények pedig tiltanak bármiféle kereskedelmi ügyletet Izraellel.

A vetítési tilalmat a belügyminisztérium rendelte el szerdán, néhány órával a forgalmazás megkezdése előtt. A libanoni mozik leszedték a hollywoodi produkció plakátjait és levették műsorukról az alkotást, amely az azonos nevű női képregényhős első egészestés, élőszereplős mozifilmje.

Gal Gadot, mint Wonder Woman
Gal Gadot, mint Wonder Woman

A tilalmat a gazdasági és kereskedelmi minisztérium kezdeményezte, mert Libanon és Izrael között hivatalosan hadiállapot van érvényben, és a libanoni törvények tiltanak bármiféle kereskedelmi ügyletet Izraellel.

Egy Izrael támogatóinak bojkottjáért küzdő libanoni civil szervezet már tavaly is kampányolt egy olyan szuperhősfilm (a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala) ellen, amelyben az izraeli színésznő is szerepet kapott, de az akkori kampány nem eredményezett hivatalos tilalmat. A mostani kampány azért vezetett sikerre, mert nagyobb hátszelet kapott a médiától – vélte a szervezet szóvivője az AP-nek nyilatkozva.

(444)

Gal Gadot, az izraeli Csodanő – Kibic Magazin

Kijött a Wonder Woman (Csodanő) című film első előzetese, a filmben Gal Gadot izraeli színésznő játssza a főszerepet. A trailer alapján Gadotnak nem jött

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp