Orbántól kér menedékjogot egy hírhedt német holokauszttagadó

A 81 éves, börtönből szabadult Horst Mahler „szuverén és befogadó” országot keres. A magyar nép szabadságszeretetében bízva helyezi sorsát a magyar nép kezébe.

Politikai menedékjogot kért Orbán Viktor miniszterelnöktől egy német jobboldali szélsőséges – adta hírül a Mitteldeutsche Zeitung internetes verziója. A 81 éves Horst Mahler, akit tíz év börtönre ítélték holokauszttagadásért, egy közleményben jelentette be kérelmét. Mint írta, „május 12-én Orbán Viktorhoz, a magyar nép vezéréhez (Führer der Ungarischen Nation) fordultam, hogy nyújtson nekem menedéket mint politikai üldözöttnek”. Mahler felidézte, hogy írása miatt ítélték el. Mint írta, a magyar nép szabadságszeretetében bízva helyezi sorsát az Orbán-kormány kezébe.

Horst Mahler
Horst Mahler

A baloldali radikalizmustól induló, egykor ügyvédként dolgozó Mahler április 9-i videójában azt mondta, minden jogi alapot nélkülöző, politikai ítélet áldozata lett. Mivel cukorbeteg, és egyik lábát térdtől lefelé amputálták, 2015 nyarán kiengedték a börtönből, ez után keresett magának egy „befogadó és szuverén” államot, amit Magyarországban talált meg. A múlt év végén a megmaradt büntetésének végrehajtását felfüggesztették.

UPDATE: Időközben kiderült, hogy a magyar hatóságok letartóztatták az országban tartózkodó Mahlert, akinek még áprilisban kellett volna ismételten börtönbe vonulnia Németországban, miután tavaly év végén a bíróság mégis büntetése hátralevő részének letöltésére kötelezte.

(hvg.hu)

Káros vagy hasznos a holokauszttagadást tiltó törvény? – Kibic Magazin

Nemrég született meg idehaza az eddigi legsúlyosabb ítélet a holokauszt tagadása miatt, néhány napra rá viszont már a közösségi oldalakat elárasztották az antiszemita és holokauszttagadó kommentek a Saul fia című film Golden Globe-díja kapcsán. A holokauszttagadásról szóló törvény hatásáról nem sokat tudni, hasznosságáról pedig erősen megoszlanak a vélemények.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp