Házfelújításhoz keresnek önkénteseket, hogy Andinak és családjának méltósággal teli életet biztosítsanak

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Darvas István rabbi és Ledniczky Lívia történész Csengei Andi isaszegi házának felújításán dolgozik. Most végre összegyűlt a pénz, és kivitelezőt is sikerült találniuk a felújításhoz, így önkéntesek bevonásával el is fog készülni a ház. Az önkénteseket vasárnapra és hétfőre várják.

Ben Azzai (egy misnai rabbi) szerint van egy gondolat a Tórában ami még a „szeresd felebarátod mint önmagadat!” parancsánál is fontosabb: az, hogy az Isten saját képmására teremtette az embert. Az, hogy az ember isteni képmás, elidegeníthetetlen méltósággal ruházza fel, ezért személyes felelősségünk minden embernek biztosítani a méltósággal teli életet. Erről szól Darvas István rabbi és Ledniczky Lívia történész közös projektje egy másik emberért, egy másik ember méltóságáért:

Egy rabbi és egy történész közös projektje egy másik emberért – Kibic Magazin

Ben Azzai (egy misnai rabbi) szerint van egy gondolat a Tórában ami még a „szeresd felebarátod mint önmagadat!” parancsánál is fontosabb: az hogy az Isten saját képmására teremtette az embert. Az, hogy az ember isteni képmás, elidegeníthetetlen méltósággal ruházza fel, ezért személyes felelősségünk minden embernek biztosítani a méltóságteli életet.

Andi 10 évvel ezelőtt gyors egymásutánban vesztette el édesapját és férjét. Két gyermekkel, édesanyjával és Down-szindrómás húgával költözött, menekült egy könnyűszerkezetes házba a férje fizetése nélkül fenntarthatatlanná váló lakásukból. „2006-ig rendezett anyagi körülmények között éltem, ma már a mindennapi megélhetés is gondot okoz. Házunk renoválása, felújítása önerőből reménytelen. Nyolcadik éve élünk fűtetlen, könnyűszerkezetes házban” – meséli Andi.

Isaszegen Laktos Sándor kivitelező és csapata pénteken megkezdi a nyílászárók cseréjét, a ház kritikus pontjainak szigetelését, valamint az eresz és a tető javítását. Várhatóan hétfőn fejezik be a munkát a ház körüli járda betonozásával.

A célunk, hogy újra fűthetővé és fenntarthatóvá váljon Andi és családja otthona, ehhez kérjük a Te segítségedet!

Május 7-én vasárnap és 8-án hétfőn önkéntesek segítségével eltávolítjuk a ház körül összegyűlt lomot, és vízelvezető árkot ásunk

Mit hozz magaddal?
– enni és innivalót
– fizikai munkához megfelelő öltözetet (van lehetőség átöltözni)
– ha tudsz munkavédelmi kesztyűt

Ha akár önkéntes munkával tudod segíteni a projektet, vagy kérdésed van, keress minket ezen az e-mail címen: livialedniczky@gmail.com

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/173435043182934/

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp