Házfelújításhoz keresnek önkénteseket, hogy Andinak és családjának méltósággal teli életet biztosítsanak

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Darvas István rabbi és Ledniczky Lívia történész Csengei Andi isaszegi házának felújításán dolgozik. Most végre összegyűlt a pénz, és kivitelezőt is sikerült találniuk a felújításhoz, így önkéntesek bevonásával el is fog készülni a ház. Az önkénteseket vasárnapra és hétfőre várják.

Ben Azzai (egy misnai rabbi) szerint van egy gondolat a Tórában ami még a „szeresd felebarátod mint önmagadat!” parancsánál is fontosabb: az, hogy az Isten saját képmására teremtette az embert. Az, hogy az ember isteni képmás, elidegeníthetetlen méltósággal ruházza fel, ezért személyes felelősségünk minden embernek biztosítani a méltósággal teli életet. Erről szól Darvas István rabbi és Ledniczky Lívia történész közös projektje egy másik emberért, egy másik ember méltóságáért:

Egy rabbi és egy történész közös projektje egy másik emberért – Kibic Magazin

Ben Azzai (egy misnai rabbi) szerint van egy gondolat a Tórában ami még a „szeresd felebarátod mint önmagadat!” parancsánál is fontosabb: az hogy az Isten saját képmására teremtette az embert. Az, hogy az ember isteni képmás, elidegeníthetetlen méltósággal ruházza fel, ezért személyes felelősségünk minden embernek biztosítani a méltóságteli életet.

Andi 10 évvel ezelőtt gyors egymásutánban vesztette el édesapját és férjét. Két gyermekkel, édesanyjával és Down-szindrómás húgával költözött, menekült egy könnyűszerkezetes házba a férje fizetése nélkül fenntarthatatlanná váló lakásukból. „2006-ig rendezett anyagi körülmények között éltem, ma már a mindennapi megélhetés is gondot okoz. Házunk renoválása, felújítása önerőből reménytelen. Nyolcadik éve élünk fűtetlen, könnyűszerkezetes házban” – meséli Andi.

Isaszegen Laktos Sándor kivitelező és csapata pénteken megkezdi a nyílászárók cseréjét, a ház kritikus pontjainak szigetelését, valamint az eresz és a tető javítását. Várhatóan hétfőn fejezik be a munkát a ház körüli járda betonozásával.

A célunk, hogy újra fűthetővé és fenntarthatóvá váljon Andi és családja otthona, ehhez kérjük a Te segítségedet!

Május 7-én vasárnap és 8-án hétfőn önkéntesek segítségével eltávolítjuk a ház körül összegyűlt lomot, és vízelvezető árkot ásunk

Mit hozz magaddal?
– enni és innivalót
– fizikai munkához megfelelő öltözetet (van lehetőség átöltözni)
– ha tudsz munkavédelmi kesztyűt

Ha akár önkéntes munkával tudod segíteni a projektet, vagy kérdésed van, keress minket ezen az e-mail címen: [email protected]

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/173435043182934/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp