Így kerülnek beteg gyerekekhez az izraeli repülőtéren elszállt lufik

A Ben-Gurion repülőtér egyik termináljának mennyezetén rengetek elrepült lufi akad meg, a reptér dolgozói azonban nem hagyják veszni az elszabadult ballonokat. A trükkösen összegyűjtött lufikat ugyanis kórházban ápolt gyerekekhez juttatják el.

Az izraeli Ben-Gurion nemzetközi repülőtéren évente nagyjából 15 millió ember fordul meg, sokan közülük vásárolnak ott színes, héliummal töltött lufikat, amelyek szép számban csusszannak ki az óvatlan kezek közük, és kötnek ki a terminál mennyezetén. Itt akár el is lehetnének addig, amíg a gáz szép lassan kiszivárog belőlük, majd pedig lepottyanhatnak a földre, onnan pedig a kukába.

A reptér dolgozói azonban másképp képzelték el a színes ballonok sorsát. Egy ügyes trükkel időnként összegyűjtik a mennyezetről a felhalmozódott lufikat. Egy nagy léggömbre ragasztószalagot helyeznek, majd egyenként lehalásszák vele az elszabadult darabokat. Az összegyűjtött lufikat aztán a közeli Sheba Kórházba szállítják, ahol az ott betegeskedő gyerekeket örvendeztetik meg velük.

(yediot.co.il)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp