Így kerülnek beteg gyerekekhez az izraeli repülőtéren elszállt lufik

A Ben-Gurion repülőtér egyik termináljának mennyezetén rengetek elrepült lufi akad meg, a reptér dolgozói azonban nem hagyják veszni az elszabadult ballonokat. A trükkösen összegyűjtött lufikat ugyanis kórházban ápolt gyerekekhez juttatják el.

Az izraeli Ben-Gurion nemzetközi repülőtéren évente nagyjából 15 millió ember fordul meg, sokan közülük vásárolnak ott színes, héliummal töltött lufikat, amelyek szép számban csusszannak ki az óvatlan kezek közük, és kötnek ki a terminál mennyezetén. Itt akár el is lehetnének addig, amíg a gáz szép lassan kiszivárog belőlük, majd pedig lepottyanhatnak a földre, onnan pedig a kukába.

A reptér dolgozói azonban másképp képzelték el a színes ballonok sorsát. Egy ügyes trükkel időnként összegyűjtik a mennyezetről a felhalmozódott lufikat. Egy nagy léggömbre ragasztószalagot helyeznek, majd egyenként lehalásszák vele az elszabadult darabokat. Az összegyűjtött lufikat aztán a közeli Sheba Kórházba szállítják, ahol az ott betegeskedő gyerekeket örvendeztetik meg velük.

(yediot.co.il)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp