Így kerülnek beteg gyerekekhez az izraeli repülőtéren elszállt lufik

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Ben-Gurion repülőtér egyik termináljának mennyezetén rengetek elrepült lufi akad meg, a reptér dolgozói azonban nem hagyják veszni az elszabadult ballonokat. A trükkösen összegyűjtött lufikat ugyanis kórházban ápolt gyerekekhez juttatják el.

Az izraeli Ben-Gurion nemzetközi repülőtéren évente nagyjából 15 millió ember fordul meg, sokan közülük vásárolnak ott színes, héliummal töltött lufikat, amelyek szép számban csusszannak ki az óvatlan kezek közük, és kötnek ki a terminál mennyezetén. Itt akár el is lehetnének addig, amíg a gáz szép lassan kiszivárog belőlük, majd pedig lepottyanhatnak a földre, onnan pedig a kukába.

A reptér dolgozói azonban másképp képzelték el a színes ballonok sorsát. Egy ügyes trükkel időnként összegyűjtik a mennyezetről a felhalmozódott lufikat. Egy nagy léggömbre ragasztószalagot helyeznek, majd egyenként lehalásszák vele az elszabadult darabokat. Az összegyűjtött lufikat aztán a közeli Sheba Kórházba szállítják, ahol az ott betegeskedő gyerekeket örvendeztetik meg velük.

(yediot.co.il)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp