Konrád György szerint a magyar kormány a zsidó Sorosban látatja a világ minden bajának okozóját

Konrád György író is megszólalt a CEU kicsinálása kapcsán. Az írónak a fideszes propagandagépezetről a nácik 1933-as, „a zsidók a mi szerencsétlenségünk” jelszava jut az eszébe.

Konrád György író nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyet a Népszava online verziójában lehet olvasni. (Kicsit ugyan bizarrul mutat a CEU és az Európai Unió melletti kiállás az Állítsuk meg Brüsszelt! kormánypropaganda alatt, de gondolom valamiből a népszavásoknak is élni kell.)

Konrád György (Fotó: Kurucz Árpád/Népszabadság)
Konrád György (Fotó: Kurucz Árpád/Népszabadság)

Konrád szerint Soros Györgyöt tisztelet és köszönet illeti azért, mert „saját, és nem az állam vagyonából sok kiváló intézményt alapított a magyar hazában, amely 1944-ben  olyannyira vonakodott az ő hazája is lenni, hogy majdnem meg is ölte, de mikor Gyuri, a gyilkolási előkészületet, nagyjából úgy, mint én, túlélte, kamaszkorában úgy döntött, hogy nem akar olyan földön élni, ahol ilyesmi előfordulhat, ahol az ember kiszolgáltatott, és nem rendelkezhet szabadon önmagával”.

Az író úgy véli, hogy Orbán Viktor „propagandagépezete göbbelsi lendülettel a zsidó Sorosban mutatja fel a nemzetnek és a világnak minden bajok okozóját az 1933-as náci jelszóhoz (a zsidók a mi szerencsétlenségünk) hasonlóan, gyászosan emlékeztet az undorító példára”. Azt pedig, hogy miért jutott erre a következtetésre azzal magyarázza, hogy Orbán „folyamatosan suhogtatott bunkót fabrikált annak az embernek a nevéből, aki több jót adott a magyar és máshonnan jövő tanulni vágyó fiataloknak”, mint Orbán és baráti köre együtt véve.

Konrád a nyílt levélben azzal vádolja Orbán Viktort, hogy „hatalmának önkényes meghosszabbítása érdekében a ravasz és képmutató politikai antiszemitizmus szólamtárából két marokkal merít”. Az író szerint akinek nem kell a CEU, annak Európa sem kell, és Orbán leghazafiasabb cselekedete ezek után csak az lehetne, ha lemondana az állásáról.

„Nyugdíjas éveiben szórakozzon a játék-vonatocskájával meg a stadionkájával, és rugdossa egyedül a labdát az üres kapuba” – zárja Orbán Viktornak címzett nyílt levelét Konrád György.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp