A Heim Pál Gyermekkorháznál jótékonykodtak a zsidó diákszervezet önkéntesei

A Hillel Hungary zsidó diákszervezet önkéntesei a Good Deeds Day, a jócselekedetek világnapja alkalmából festették ki a Heim Pál Gyermekkorház kerítését. Mivel a program igencsak közösségépítőnek bizonyult, ezért a jövőben is várhatók majd hasonló akciók a szervezet részéről.

Április 2. volt a nemzetközi Good Deeds Day, vagyis az önkéntesség világnapja, amelyhez idén a Hillel Hungary zsidó diákszervezet is csatlakozott. Az ötletelés közben merült fel a kórház neve, a Heim Pálnál pedig nagyon kedvesen fogadták az ötletet, és utólag is igen hálásak voltak az önkéntesek munkájáért – mondta el a Kibicnek Rubin Eszter, a Hillel Hungary alelnöke.

Már reggel tizenhét önkéntes állt készen a munkára, köztük sokan olyanok is, akik korábban nem vettek részt a szervezet programjain, de megtetszett nekik a jótékonykodás. Az egész nap során pedig nagyjából harmincan fordultak meg a programon, és festették színesre a gyermekkorház kerítését.

A Hillel Hungary korábban az Újpesti Szeretetotthon számára szervezett zenés programot, de a kerítésfestéshez hasonló önkéntesmunkát ezidáig nem rendezett. A szervezet alelnöke szerint azonban nem ez lesz az utolsó ilyen jellegű programjuk, már csak a közösségépítő jellege miatt is folytatni szeretnék a jótékonykodást.

A Hillelről bővebben itt írtunk korábban:

Ez a világ legnagyobb zsidó diákszervezete – Kibic Magazin

A Hillel tavaly tavasszal érkezett Magyarországra azzal a céllal, hogy az egyetemista korú zsidó fiataloknak is legyen egy olyan szervezete idehaza, amely a számukra is érdekes programokat kínál. A szervezet különlegessége, hogy a Budapesti Corvinus Egyetemen hivatalosan akkreditált diákszervezetként is működik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp