Idén is lesznek Zsidó Művészeti Napok

A Zsidó Művészeti Napok 2017-ben is folytatódik, amelynek elsődleges célja a zsidó kultúra népszerűsítése és a tolerancia erősítése a művészetek által. Az előadások többsége olyan bemutatók sora lesz, amelyek tematikába illeszkedők, és egyedi felállásban készülnek.

Idén, május 6–14. között zajlik az összművészeti rendezvény olyan multikulturális programokkal, amelyek híven viszik tovább a zsidó hagyományokat és karolják föl e témakörben a modern, a kortárs művészeteket. Mindez olyan helyszíneken, amelyek tükrözik a programsorozat nyitottságát és sokféleségét, ismertek a nagyközönség számára, és alkalmasak a produkciók fogadására – Budapest Kongresszusi Központ, MOMKULT, Uránia Nemzeti Filmszínház, BMC, BJC, Columbus Hajó, Bálint Ház, Bethlen téri színház –, valamint a vallási helyszínként ismert Frankel Leó utcai zsinagóga is újra koncertteremmé alakul a Zsidó Művészeti Napokon.

Zsidó Művészeti Napok 2017
Zsidó Művészeti Napok 2017

Idén is lesznek lazább atmoszférájú városi találkozási pontok, a nagy népszerűségnek örvendő erzsébetvárosi kultúrterekben, pl. a Mazel Tov, a Dohány utcában az irodalombarátok számára is egészen új Magvatő Café, az Izraeli Kulturális Intézet, vagy a Duna-parti PONTOON, amelyek a programjaink részeseivé válnak, meghódítva így a belföldi és külföldi közönséget is.

A Zsidó Művészeti Napokat a művészeti ágak sokszínűsége jellemzi, egyedi magas színvonalú produkciók és neves előadók részvételével. A felkért művészek örömmel vesznek részt a programokban, mint pl. Izraelből Yaniv Avraham, Guy Shomroni táncművészek, az I. Mendelssohn Nemzetközi Karmester Verseny győztese, Anton Shaburov, a francia Ensemble Voix Etouffées, és számos hazai kiváló művész, illetve formáció, mint pl. a Budapest Bár, a Budapest Klezmer Band, az Óbudai Danubia Zenekar a Miskolci Balett társulata, a tHUNder Duo, Alföldi Róbert, Dés László, Závada Pál, Udvaros Dorottya, Hegedűs D. Géza, Szőke Nikoletta, Csordás Klára, Nógrádi Gergely, László Boldizsár, Szűcs Gabi, Kováts Kriszta, Nyáry Krisztián, Náray Erika, Székhelyi József, Kollár-Klemencz László, Grecsó Krisztián, Schell Judit, László Boldizsár, Hábetler András, Bácskai Juli, Szirtes Edina Mókus, Jordán Adél, Ónodi Eszter, Keresztes Tamás….

Az előadások többsége olyan bemutatók sora, amelyek tematikába illeszkedők, és egyedi felállásban készülnek. Olyan művészek dolgoznak együtt a produkciókban, akiknek régi vágyuk volt a közös munka, de eddig nem volt erre alkalmuk. Ilyen találkozásnak lehetnek tanúi a Shoo Shoo Baby, a Shalom Mr. Berlin, a Mendelssohn utazásai, A Nő illata, a PszichOpera, a Pesti Éjszakák, a Szeretsz még?, az Ölelő koncert, a DART Társulat és az ex-Batsheva Tánctársulat tagjainak (Izrael) estje, amelyek mindegyike izgalmas élmény lehet a közönség számára, egyben jó kísérlet és kivételes lehetőség a fellépőknek is.

A Zsidó Művészeti Napok programjaira a korábbi közönség mellett azokat a fiatalokat és külföldi turistákat is várja, akik a zsidó kultúra rajongóivá válhatnak, hiszen a művészeti produkciók a zsidó hagyományok tovább élését segítik, amely része a magyar, az európai és az egyetemes kultúrának.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp