Csattanós választ adtak a New York-i zsidó egyetem diákjai a gyűlölködő keresztény szekta tüntetőinek

A Westboro Baptista Egyház tagjai legújabb gyűlöletkampányuk keretében demonstráltak a New York-i zsidó Yeshiva Egyetemnél. Az egyetem hallgató azonban nem hagyták annyiban a dolgot.

Néhányan a Westboro Baptista Egyház tagjai közül többek között A zsidók ölték meg Jézust feliratú táblákkal demonstráltak a New York-i zsidó Yeshiva Egyetem előtt. A Westboro Baptista Egyház az USA leggyűlölködőbb keresztény szektája, amely tagjai magukon kívül nagyjából mindenkit utálnak.

A Westboro Baptista Egyház tagjai
A Westboro Baptista Egyház tagjai

A kansasi Topeka városában székelő egyház ugyanis rendszeresen szervez gyűlöletkampányokat zsidók, muszlimok, melegek és szinte bárki ellen. A jelenlegi kampányuk például az Isten utálja a bálványaid tanhirdető turné nevet viseli, ami nagyjából annyiból is áll, hogy szerintük Isten mindenkit utál, aki nem ők. A zsidó egyetem előtt a „Hamarosan harag zúdul rátok káros bűneitek miatt, szenvedésetek hamarosan kezdetét veszi” szövegű nótát kántálták az izraeli himnusz dallamával:

A Yeshiva Egyetem diákjai persze annyit is tehettek volna, hogy az ablakból kibámulva röhögik ki a gyűlölködő szektásokat, de ehelyett inkább ellentüntetést tartottak. Az csak egy dolog, hogy jóval többen voltak, mint az esőben énekelgető westborósok, de olyan feliratokat toltak az orruk elé, mint a „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!” bibliai idézet vagy a „Gyűlölet nem tartozik a Yeshiva értékei közé”.

A Yeshiva Egyetem diákjai
A Yeshiva Egyetem diákjai

Hogy ez mennyire hatotta meg a demonstrálókat, az nem derült ki a híradásokból, mindenesetre a gyűlöletkampányuk következő államosa Arizonában lesz, ahol a University of Phoenix Stadionnál fognak tüntetni, mivel szerintük az ott hamarosan lebonyolításra kerülő egyetemi kosárlabda-bajnokság négyes döntője egyenlő a pogány bálványimádással.

(Forward)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp