Egy afgán menekült lett Németország új arca

Zohre Esmaeli tizenhárom évesen, 1999-ben menekült el a tálibok uralta Afganisztánból. Azóta sikeres modell lett belőle, és aktívan segíti a Németországba érkező menekülteket is. Most pedig Claudia Schiffer helyét vette át az ország imázskampányában.

Zohre Esmaeli afgán menekültből lett modell vette át Claudia Schiffer helyét Németország imázskampányában. Esmaeli családjával a tálib rezsim elől menekült el Afganisztánból és 18 éve, 1999-ben érkezett Németországba.

Zohre Esmaeli
Zohre Esmaeli

A Deutsche Wellének Esmaeli elmondta, eleinte nagyon nehéz volt az élete Németországban, súlyosan diszkriminálták az iskolában, és nagyon nehéz időszakokon ment át. Mikor úgy döntött, modellnek áll, ezt a családja nem nézte jó szemmel, ezért 17 évesen szakított velük. Bár ma már újra beszélőviszonyban van a szüleivel, nem kéri ki a véleményüket, hanem azt csinálja, amit szeretne.

Esmaeli már megkapta a német állampolgárságot, modellként szinte minden nagy magazinnal dolgozott már, Zoraya néven már elkészített egy saját ruhakollekciót, 2014-ben pedig egy könyvet is írt az életéről, amelyben beszámol a gyermekéveiről Kabulban, a hónapokig tartó útról Németországba, és arról is, hogyan éltek eleinte menekültként.

Culture Coaches néven egy menekülteket segítő projektet is indított két évvel ezelőtt, amely célja, hogy a Németországba érkező bevándorlóknak iránymutatást adjon a minél gyorsabb és hatékonyabb beilleszkedéshez. A menekültek így könnyebben tudnának integrálódni az új kulturális környezetbe, az iskolába vagy a munkahelyeken.

A modell most a Németország – Az ötletek földje címmel 2006-ban indult imázskampányban vette át Claudia Schiffer helyét, korábban ugyanis ő csábította egy német zászlóba csavarva a befektetőket.

(hvg.hu)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp