Izrael dekriminalizálja a füvezést

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Benjamin Netanyahu konzervatív-nacionalista kormánya törvénybe foglalta a marihuána fogyasztásának dekriminalizálását Izraelben. Az igazságügyi tárca által szövegezett szabály szerint ha valakit füvezésen kapnak közterületen, akkor nem indítanak ellene eljárást, csak bírságot kap.

Igaz viszont, hogy a bírság elég durva lesz. Első alkalommal 1000 sékelt, 270 dollárt, azaz nagyjából szűk 90 ezer forintot kell fizetnie annak, aki lebukik. Másodjára ennek már a duplája lesz a bírság, harmadik alkalommal próbára bocsátás következik. Ha valaki van annyira szerencsétlen, hogy negyedszer is lebukik, az ellen már büntetőeljárás indul.

Gilad Erdan igazságügyi miniszter kifejezetten úgy nyilatkozott a szabály iktatása után, hogy ez egy fontos lépés az ország új drogpolitikájában, amely az ismeretterjesztésre és a kezelésre helyezi a hangsúlyt a bűnüldözői megoldásokkal szemben.

A büntetésekből befolyó összegből prevenciós programokat és kezeléseket finanszíroz majd az állam. Erdan azt is nyilatkozta még, hogy csak azokkal szemben merülhet fel büntetőeljárás, akik ellenszegülnek a felvilágosító kezelésnek. A miniszter világossá tette azt is, Izrael annak hatására vizsgálja felül dropolitikáját, hogy a fejlettebb országok mind ebbe az irányba tesznek lépéseket.

(Bővebben itt: 444.hu)

Kóser marihuána kerül piacra – Kibic Magazin

Egy New York-i cég az első hivatalos kóser minősítéssel ellátott marihuánát készül piacra dobni. Az Ortodox Unió kósersági osztályának vezetője szerint

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp