Hamarosan indul a 2017-es MiNYanim zsidó közösségi vezetőképző program

A MiNYanim, a Szochnut és az Izraeli Kulturális Intézet közös programja idén hetedik éve várja azokat a fiatalokat, akik szeretnék jobban megismerni a zsidó közösséget és aktívabb szerepet vállalni benne. A képzés idén nyolc országban (Franciaország, Izrael, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Oroszország, Szerbia, Ukrajna) zajlik párhuzamosan, így a résztvevők az itteni közösségek életébe is betekintést nyerhetnek.

MiNYanim2016
MiNYanim2016

Miről szól a program?

A MiNYanim legfőbb témái az identitás, zsidó tanulás, a különböző közösségek és a zsidó ünnepek, hagyományok megismerése, a közösségi aktivizmus, a projekttervezés, valamint a vezetői kézségek fejlesztése.

Hogyan zajlik a gyakorlatban?

A résztvevők a képzési év során helyi találkozók keretében ismerhetik meg a helyi zsidó közösséget és különböző programokon vesznek részt zsidó szervezeteknél. A találkozókra nagyjából kéthetente kerül sor, de az időpontok nagyban függnek az adott programtól, előadótól, és lehetőség szerint igazodnak a csoport tagjainak időbeosztásához. Ezen felül három nemzetközi szeminárium is a program részét képezi, amelyek során mind a nyolc ország résztvevői együtt tanulnak és ismerkednek a helyi és nemzetközi közösségekkel. 2017-ben tavasszal Kijevben, nyáron Budapesten kerül sor 4-5 napos szemináriumokra, ősszel pedig egy körutazással egybekötött intenzív képzési hét vár a csoportokra Izraelben. A résztvevők a képzés elvégzését követően a második évben segítséget kapnak, hogy saját programötleteiket, elképzeléseiket is megvalósíthassák, ezzel is formálva a helyi zsidó közösséget.

Jelentkezés

Ha szeretnél bekerülni a programba, ezen a linken tudsz regisztrálni. A jelentkezés határideje 2017. március 13. Ha kérdésed van, írj emailt Jónás Vicának, a program koordinátorának.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/c0SpYHTPMsY” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Eichner Hanna

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp