Az ultraortodoxok számára készült IKEA-katalógusból mintha kimaradt volna valami

Pontosabban valaki, mert hát egészen furcsán fest, hogy az Izraelben élő ultraortodox zsidóknak szánt IKEA-katalógusok tökéletes mintacsaládjaiban kizárólag apukák és fiúgyerekek láthatók. A nőket ugyanis teljes egészében kihagyták a svéd bútorgyártó katalógusából.

Az IKEA úgy döntött, eljött az ideje annak, hogy az Izraelben élő ultraortodox zsidókhoz is eljussanak katalógusaik, hogy ők is tudjanak valamilyen furcsa svéd nevű kanapét vásárolni magunknak. Ezrét aztán a mélyen vallásos közösség tagjai számára egy külön katalógust készítettek, de mivel az ultraortodoxoknál a nők ábrázolása több mint botrányosnak számít, ezért a svéd bútorgyártó cégnél egy igen egyszerű megoldást választottak: szépen kihagyták a nőket a katalógusból. Így aztán a tökéletes ultraortodox zsidó mintacsaládban kizárólag apukák és fiúgyerekek lettek.

„És az anyák hová mentek?” – szólt az egyik élcelődő komment a sok közül. „Nem is tudtam, hogy ennyi különálló szülő van az ultraortodox közösségben” – olvasható egy másik hozzászólásban. Persze az IKEA is sietett kijelenteni, hogy nem a nőkkel van bajuk, csak a felmért igényeknek megfelelően szerettek volna egy olyan katalógust készíteni, amelyből a vallásos és ultraortodox közösség tagjai is kedvükre válogathatnak a cég termékeiből. A közleményben azt is leszögezték, hogy az árak azért megegyeznek a mezei izraelieknek szánt katalógusokban találtakkal.

 

(Ynet)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp