Hamis kósersági tanúsítvánnyal üzletelő csalókat fogtak el a rendőrök

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Elfogtak a salgótarjáni rendőrök négy budapesti férfit, aki több megyében értékesített hamis kósersági tanúsítványokat. A felderítésben a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is együttműködött a nyomozóhatósággal.

K. Tibor és társai tavaly november elején egy karancslapujtői, ebben a hónapban pedig egy mórahalmi vállalkozás képviselőjét keresték meg. Álnéven bemutatkozva üzletembernek, illetve az egyik zsidó hitközség vallási vezetőjének adták ki magukat. A sértetteknek nemzetközi élelmiszer-kereskedelmi tevékenységhez szükséges egyedi igazolást – kósersági tanúsítványt – kínáltak fel készpénz ellenében. A jogosulatlanul kiállított, tartalmukban valótlan igazolásokért kért összegeket átvették, majd a hamis iratokat átadták a sértetteknek. K. Tibor ez év elején egy szegedi vállalkozónak hasonló módszerrel próbálta meg eladni a hamis tanúsítványt, de amikor az kérte, hogy igazolja magát, a férfi sietve távozott.

Három férfit Mórahalmon – a bűncselekmény helyszínén – fogtak el, negyedik társukat pedig Budapesten. A rendőrök a hamis igazolásokat és az átvett pénz egy részét megtalálták. A salgótarjáni rendőrkapitányság az 51 éves K. Tibor, az 50 éves Ny. Zoltán, a 68 éves B. E. Géza és a 34 éves V. Z. Gábor ellen csalás gyanúja miatt indított eljárást. A Salgótarjáni Járásbíróság vasárnap elrendelte a három fiatalabb férfi előzetes letartóztatását. A rendőrség várja azok jelentkezését, akik sérelmére esetleg hasonló módszerrel követtek el bűncselekményt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp