Natalie Portman héberül tanít káromkodni

Az Izraelben született színésznő a Vanity Fair videosorozatának egyik részében héber szlenget és válogatott szidalmazásokat oktat. Portman nemcsak elmondja a szavak és kifejezések jelentését, de a biztonság kedvéért még el is magyarázza azokat.

Natalie Portman a Vanity Fair magazin Titkos tehetségek színháza néven futó videósorozatában héber szlenget tanít, a mindenki által ismert lechaim kifejezés mellé azért egy-egy káromkodás is becsúszik. A színésznő ugyan Jeruzsálemben született, de három éves korában a családja az Egyesült Államokba költözött, így Portman ott nevelkedett fel.

A videóból az nem igazán derül ki, hogy a színésznő mennyire beszél jól héberül, bár a Haaretz cikke szerint elég magabiztosan, enyhe akcentussal ejti ki az izraeli utcákon mindennapos kifejezéseket. A Haaretz szerzője azért azt is megjegyzi, hogy amikor Portman 2015-ben elkészítette Ámosz Oz izraeli író Szeretetről, sötétségről című könyvének filmes adaptációját, abban a főszerepet is maga játszotta el, és ott bizony elég mesterkéltnek hangzott a színésznő héber beszéde.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp