Ingyenes képzésekkel nyújt segítséget a hazai civil szervezeteknek a Mozaik Zsidó Közösségi Hub

A sikeresen lezáruló őszi-téli időszak után, februárban újraindul a Mozaik Zsidó Közösségi Hub nonprofit menedzsment képzéssorozata. Ingyenes képzéseinkre várjuk civil szervezetek képviselőit, szakmai munkatársait és önkénteseit.

A magyarországi civil szervezetek különösen nehéz helyzetbe kerültek az utóbbi években. Miközben mind több feladat ellátása hárul rájuk, az állandósuló forrás- és kapacitáshiányos helyzet egyre jobban hátráltatja a hatékony munkavégzést. Ráadásul a nonprofit szektor dolgozóinak nincs sok lehetősége olyan képzéseken részt venni, ahol elsajátíthatják, hogy hogyan lehet egy civil szervezetet hatékonyan működtetni. A Mozaik Hubban épp ezen szeretnénk változtatni: ingyenes képzéseinkkel igyekszünk hozzájárulni a hazai civil szervezetek és új kezdeményezések szakmai kapacitásfejlesztéséhez.

Mozaik Hub
Mozaik Hub

Akárcsak korábban, a mostani időszak tematikáját is előzetes beszélgetések és a résztvevők visszajelzései alapján állítottuk össze. A tervezéskor elsődleges célunk az volt, hogy az egymásra épülő témák – projektmenedzsmenttől a stratégiai tervezésig – olyan átfogó tudást adjanak, mely minden szervezet számára hasznosítható. Képzéseink elméleti és gyakorlati részből állnak, ezen kívül mutatunk hasznos eszközöket és jó gyakorlatokat is a résztvevőknek.

 

A Mozaik Zsidó Közösségi Hub a JDC-MAZS Alapítvány programja, nevéhez híven, egy sokszínű, nonprofit szakmai platform, mely egyszerre biztosít infrastruktúrát és megosztott munkateret, konzultációs-, valamint képzési- és tanulási lehetőséget zsidó közösségi szervezetek és kezdeményezések számára.

Az utóbbi másfél évben, mióta ezeket a képzéséket tartjuk, mi magunk is sokat tanultunk. Számtalan különböző területen aktív szervezet képviselője vett részt ezeken az eseményeken – a zsidó közösségi szervezetek mellett többféle oktatási, érdekvédelmi, kulturális és művészeti egyesület és alapítvány, illetve egyetemi szervezet, szakkollégium, romákkal és menekültekkel foglalkozó civil is eljött hozzánk. Külön öröm számunkra, hogy a Mozaik Hubban ezen szervezetek képviselői személyesen is megismerkedhetnek egymással, mely ismeretség akár egy későbbi együttműködés alapját is jelentheti. Ráadásul ez a sokféleség nekünk is lehetőséget adott arra, hogy betekinthessünk a szervezetek mindennapjaiba és megismerhessük kihívásaikat.

Képzéseink továbbra is ingyenesek, csupán regisztrációhoz kötöttek.

További részletek itt.

Soron következő képzések a Mozaik Hubban:

Stratégiai gondolkodás és tervezés

Pénzügyi menedzsment

Logikai modell, SWOT-analízis, stakeholder térkép workshop

Forrásteremtés

Önkéntes menedzsment

Projektmenedzsment

Kommunikáció és közösségi média

Monitoring és értékelés

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp