Ingyenes képzésekkel nyújt segítséget a hazai civil szervezeteknek a Mozaik Zsidó Közösségi Hub

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A sikeresen lezáruló őszi-téli időszak után, februárban újraindul a Mozaik Zsidó Közösségi Hub nonprofit menedzsment képzéssorozata. Ingyenes képzéseinkre várjuk civil szervezetek képviselőit, szakmai munkatársait és önkénteseit.

A magyarországi civil szervezetek különösen nehéz helyzetbe kerültek az utóbbi években. Miközben mind több feladat ellátása hárul rájuk, az állandósuló forrás- és kapacitáshiányos helyzet egyre jobban hátráltatja a hatékony munkavégzést. Ráadásul a nonprofit szektor dolgozóinak nincs sok lehetősége olyan képzéseken részt venni, ahol elsajátíthatják, hogy hogyan lehet egy civil szervezetet hatékonyan működtetni. A Mozaik Hubban épp ezen szeretnénk változtatni: ingyenes képzéseinkkel igyekszünk hozzájárulni a hazai civil szervezetek és új kezdeményezések szakmai kapacitásfejlesztéséhez.

Mozaik Hub
Mozaik Hub

Akárcsak korábban, a mostani időszak tematikáját is előzetes beszélgetések és a résztvevők visszajelzései alapján állítottuk össze. A tervezéskor elsődleges célunk az volt, hogy az egymásra épülő témák – projektmenedzsmenttől a stratégiai tervezésig – olyan átfogó tudást adjanak, mely minden szervezet számára hasznosítható. Képzéseink elméleti és gyakorlati részből állnak, ezen kívül mutatunk hasznos eszközöket és jó gyakorlatokat is a résztvevőknek.

 

A Mozaik Zsidó Közösségi Hub a JDC-MAZS Alapítvány programja, nevéhez híven, egy sokszínű, nonprofit szakmai platform, mely egyszerre biztosít infrastruktúrát és megosztott munkateret, konzultációs-, valamint képzési- és tanulási lehetőséget zsidó közösségi szervezetek és kezdeményezések számára.

Az utóbbi másfél évben, mióta ezeket a képzéséket tartjuk, mi magunk is sokat tanultunk. Számtalan különböző területen aktív szervezet képviselője vett részt ezeken az eseményeken – a zsidó közösségi szervezetek mellett többféle oktatási, érdekvédelmi, kulturális és művészeti egyesület és alapítvány, illetve egyetemi szervezet, szakkollégium, romákkal és menekültekkel foglalkozó civil is eljött hozzánk. Külön öröm számunkra, hogy a Mozaik Hubban ezen szervezetek képviselői személyesen is megismerkedhetnek egymással, mely ismeretség akár egy későbbi együttműködés alapját is jelentheti. Ráadásul ez a sokféleség nekünk is lehetőséget adott arra, hogy betekinthessünk a szervezetek mindennapjaiba és megismerhessük kihívásaikat.

Képzéseink továbbra is ingyenesek, csupán regisztrációhoz kötöttek.

További részletek itt.

Soron következő képzések a Mozaik Hubban:

Stratégiai gondolkodás és tervezés

Pénzügyi menedzsment

Logikai modell, SWOT-analízis, stakeholder térkép workshop

Forrásteremtés

Önkéntes menedzsment

Projektmenedzsment

Kommunikáció és közösségi média

Monitoring és értékelés

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp