Jelentkezz a Haver Alapítvány önkéntes képzésére!

Szeretnél tenni az előítéletes gondolkodás ellen? Könnyen szót értesz az emberekkel? A befogadó társadalom, a párbeszéd és a békés együttélés híve vagy? Szívesen tartanál foglalkozásokat diákoknak? Most rajtad a sor, csatlakozz a Haver csapatához!

A Haver Alapítvány informális oktatási módszerekkel tart foglalkozásokat a zsidóság témájában középiskolás diákoknak. Évtizedes tapasztalatunk szerint az utcán, munkahelyen, iskolában hallható sztereotípiák, a széles körben terjedő előítéletes gondolkodás és az intolerancia ellen kizárólag a demokratikus párbeszéd és az oktatás segítségével léphetünk fel hatékonyan. A Haver Alapítvány a vitakultúra, a kritikus gondolkodás erősítésével és nyílt párbeszéddel tesz az antiszemitizmus és a kirekesztés térnyerése ellen.

A Haver foglalkozások nem elméleti előadások, az önkéntesek személyes tapasztalataikon keresztül mutatják be a zsidóság megannyi arcát. Ezáltal a diákok nem frontális előadásokon, hanem zsidó fiatalokkal beszélgetve tanulnak az előítéletekről, identitásról és együttélésről.

Haver módszertan
Haver módszertan

Bori így írt az előző képzésünkről:

„A képzés, amit az önkéntesek kapnak “munkába állásuk” előtt, csak bevezető jellegű, hiszen igazi tapasztalatokra akkor tesznek majd szert, mikor valóban elkezdenek foglalkozásokat tartani. A képzés tulajdonképpen az önkéntesek felkészítése arra, mivel is találkoznak majd az osztályteremben. Hogyan reagáljanak a felmerülő kérdésekre, véleményekre? Hogyan beszéljenek, hogyan viselkedjenek, hogy elérjék a Haver által kitűzött célokat? Egyáltalán mik ezek a célok, és milyen foglalkozással igyekszik a Haver elérni őket? A képzés során az önkéntesek sok új információt kapnak a zsidóságról, történelemről, de megismerkednek pedagógiai és kommunikációs módszerekkel is. Bármilyen területről érkezzen is az önkéntes, a képzés biztosan hasznosnak bizonyul majd a számára és segíti őt a későbbi munka során.”

Ha felkeltettük az érdeklődésed, nem múltál még el negyven, és szívesen csatlakoznál a Haver önkéntes csapatához, ne habozz, jelentkezz:

Telefonon: +36 30 222 5559
E-mailben: julia.des@haver.hu
Jelentkezési határidő: március 3.

Március közepén tartjuk kétnapos önkéntesképzésünket. A képzés keretében, azon túl hogy megismerkedhetsz az alapítvány szellemiségével és oktatási módszereivel, szociálpszichológiai és társadalomtudományi témájú ismereteket is elsajátíthatsz. A foglalkozásokat interaktív formában tartjuk. A résztvevők maguk is reflektálhatnak az oktatási technikákra, az oktatás során tapasztalható problémákra. Az előadásokat és foglalkozásokat a Haver Alapítvány kuratóriumi tagjai, önkéntesei, illetve meghívott vendégek tartják.

További információ:
haver.hu
facebook.com/HaverAlapitvany

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp