Kizárólag biztonsági őrök kíséretében kelthetett át két lány a Gozsdu udvaron, csak azért mert cigányok

Két fiatal lány szombat este csupán szórakozni szeretett volna Budapest bulinegyedében, de elég kellemetlenül végződött számukra az este. A Gozsdu udvar biztonsági őrei ugyanis azt az utasítást kapták, hogy cigányok nem léphetnek be az udvar területére, és csakis kísérettel kelhetnek át azon.

Két lány szombat este a Gozsdu udvaron keresztül szeretett volna eljutni egy szórakozó helyre, útjukat azonban egy biztonsági őr állta el, ki közölte velük, hogy le van zárva az udvar. Ez elég furcsa állításnak tűnt, mivel az emberek körülöttük folyamatosan és zavartalanul közlekedtek. A lányok szerették volna megtudni, hogy mégis mi történik, és bár választ nem kaptak, az őr végül átkísérte őket az udvar területén.

Miután betértek egy helyre, akkor eset le nekik, mi is történt valójában, és hogy megbizonyosodjanak, helyesen gondolják-e a történtek okát, visszamentek a Gozsduba. Ott egy másik biztonsági őrrel találkoztak, aki már elmondta nekik, hogy bármennyire is kellemetlen, de azt az utasítást kapták, hogy cigányokat ne engedjenek átkelni az udvaron. A lányok a biztonságiak főnökével is beszéltek, akiről kiderült, hogy bár ő is cigány származású, és nagyon sajnálja ugyan, de arra kéri a lányokat, hogy inkább távozzanak, mert ez az utasítás, és kész.

A lányok ezután a Facebookon osztották meg a történetüket. „Magyarul beszélünk és a ruházatunk sem feltűnő vagy eltérő mint akárki másé. Egyetlen dolog más rajtunk. A pigmentjeink másképp viselkednek, így barnább a bőröm az éppen előttem álló őrnél. Tehát CIGÁNY vagyok. Ami azt jelentette, hogy veszélyes vagyok azon a 3 méteren lévő közterületre és az ott közlekedő emberekre” – írja az egyikük.

Az Index úgy tudja, hogy „a Gozsdu udvart külön cég védi, függetlenül az ott működő szórakozóhelyektől, miután egy időben megszaporodtak a külföldi vendégekre utazó zsebesek, dílerek és prostituáltak”. A portáltól megkeresték a Gozsdu udvart is az esettel kapcsolatban, de ezidáig még nem kaptak választ.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp