Máris ikonikussá vált a Trump ellen együtt tüntető muszlim kislány és zsidó kisfiú fotója

Az édesapjuk nyakában tüntettet együtt a chicagói reptéren egy muszlim kislány és egy zsidó kisfiú Donald Trump menekülteket kitiltó rendelete ellen. A róluk készült fotó máris a zsidó-muszlim szolidaritás jelképe lett.

A hét éves muszlim Meryem és a kilenc éves zsidó Adin január 30-án mentek édesapjukkal a chicagói reptérre, hogy tiltakozzanak a Tump-adminisztráció menekültellenes intézkedései ellen. A már szinte ikonikussá váló képen mindketten édesapjuk nyakában ülnek és egy-egy táblát tartanak a kezükben.

Adin édesapja, Jordan Bendat-Apell rabbi azért hozta el a fiát demonstrálni, hogy megtanulja, ki kell állnia amellett, amiben hisz. Adin nagyszülei mellesleg anyai ágon holokauszt-túlélők. Faith Yildirim, Meryem apukája pedig azért jött el az egész családjával, hogy házi csokis sütit hozzon a tiltás miatt a reptéren fogvatartott utazókon segíteni próbáló ügyvédeknek.

A két édesapa gyorsan össze is barátkozott, és kóser éttermeket ajánlgattak egymásnak miközben az utazókra várakoztak. „Ami igazán csodálatos volt, hogy ez egy nagyon is emberi reakció volt. Nem egy zsidó és egy muszlim voltunk, hanem két ember, aki kiáll azért, amit helyesnek gondol” – nyilatkozta Bendat-Apell a Huffington Postnak. „Örülnénk annak, ha ez a fotó egy kis szeretet és fényt hozna ennek a világnak” – tette hozzá.

A képet amúgy a Chicago Tribune fotósa, Nuccio DiNuzzo készítette, aki tisztában volt vele, hogy egy nagyon fontos képet sikerült lőnie.

(Quartz)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp