A zsidók említése nélkül emlékeztek Trumpék a holokausztra

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Donald Trump friss amerikai elnöknek menekültellenes rendeletek meghozatala közben még maradt egy kis ideje, hogy közleményt adjon ki a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja alkalmából. A Fehér Ház közleményéből azonban valami kimaradt.

A Fehér Ház közleménye, amit a holokauszt-emléknap alkalmából adtak ki, nem tesz említést sem a zsidókról, sem pedig az antiszemitizmusról. A Trump-adminisztráció első ilyen közleménye ebből a szempontból éles ellentétet képez Barack Obama vagy George W. Bush hasonló közleményeihez képest, azokban ugyanis nagy hangsúllyal szerepeltek a zsidóság szenvedései.

Donald Trump
Donald Trump

A Fehér Ház szóvivője szerint a közlemény azért lett ilyen, mert Trumpék igyekeztek megemlékezni minden csoportról, ami szenvedett a holokauszt alatt. Még küldtek egy Huffington Post cikket is, ami leírja, hogy a nagyjából 6 millió lemészárolt zsidó mellett a nácik módszeresen kiirtottak további 5 millió embert, köztük cigányokat, kommunistákat, anarchistákat, ellenállókat, értelmi és testi fogyatékosokat.

Több amerikai szerveztet is felháborodott azon, hogy nem említette a zsidókat a közlemény, mert szerintük a holokauszt emléknapon azt is fontos elismerni, hogy Hitler konkrétan a zsidók kiirtását tervezte. És ugye van egy csomó szervezet a világon, ami szerint az is antiszemitizmus, ha valaki kisebbíteni próbálja azt a fokot, amennyire a holokauszt a zsidók ellen irányult, vagy teljesen figyelmen kívül hagyja ezt.

(444.hu via CNN)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp