A zsidók említése nélkül emlékeztek Trumpék a holokausztra

Donald Trump friss amerikai elnöknek menekültellenes rendeletek meghozatala közben még maradt egy kis ideje, hogy közleményt adjon ki a Holokauszt Nemzetközi Emléknapja alkalmából. A Fehér Ház közleményéből azonban valami kimaradt.

A Fehér Ház közleménye, amit a holokauszt-emléknap alkalmából adtak ki, nem tesz említést sem a zsidókról, sem pedig az antiszemitizmusról. A Trump-adminisztráció első ilyen közleménye ebből a szempontból éles ellentétet képez Barack Obama vagy George W. Bush hasonló közleményeihez képest, azokban ugyanis nagy hangsúllyal szerepeltek a zsidóság szenvedései.

Donald Trump
Donald Trump

A Fehér Ház szóvivője szerint a közlemény azért lett ilyen, mert Trumpék igyekeztek megemlékezni minden csoportról, ami szenvedett a holokauszt alatt. Még küldtek egy Huffington Post cikket is, ami leírja, hogy a nagyjából 6 millió lemészárolt zsidó mellett a nácik módszeresen kiirtottak további 5 millió embert, köztük cigányokat, kommunistákat, anarchistákat, ellenállókat, értelmi és testi fogyatékosokat.

Több amerikai szerveztet is felháborodott azon, hogy nem említette a zsidókat a közlemény, mert szerintük a holokauszt emléknapon azt is fontos elismerni, hogy Hitler konkrétan a zsidók kiirtását tervezte. És ugye van egy csomó szervezet a világon, ami szerint az is antiszemitizmus, ha valaki kisebbíteni próbálja azt a fokot, amennyire a holokauszt a zsidók ellen irányult, vagy teljesen figyelmen kívül hagyja ezt.

(444.hu via CNN)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp