Összefogás a hidegben – A Rabbiképző „életmentő” segítséget nyújtott a Menhely Alapítványnak

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem Hallgatói Önkormányzata adományokat adott át a hajléktalanokat segítő Menhely Alapítványnak. A hideg időjárás okozta krízis idején több akciót is szervezett a Mazsihisz és az OR-ZSE.

Néhány rövid nap alatt is rengeteg tanár és diák hozott az intézménybe nagy számban pokrócokat, ruhákat, kabátokat Nemesnyik Judit, a Hallgatói Önkormányzat alelnöke és Háberman Zoltán tanszékvezető közös felhívására.

Fotó: Szentgyörgyi Ákos
Fotó: Szentgyörgyi Ákos

A sok zsáknyi ruhaneműt a Menhely Alapítvány Vajdahunyad utcai intézményébe juttatták el. Az alapítvány részéről Bazsa Tibor fejezte ki köszönetét a hasznos holmikért, amelyek akár életeket is menthetnek.

A hideg időjárás okozta krízis idején több akciót is szervezett a Mazsihisz és az OR-ZSE. Néhány hete a Szociális Munkás Szak első évfolyamos hallgatói Dr. Békési Ágnes docens vezetésével Berettyóújfalura vittek nagyobb adományokat az L. Ritók Nóra vezette Igazgyöngy Alapítvány részére, az Oltalom Karitatív Egyesületet pedig 200 ezer forinttal támogatták híveik.

(Mazsihisz)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp