Visszavonult az egyik legnépszerűbb neonáci blogger, miután kiderült, hogy zsidó a felesége

Szélsőjobbos körökben az egyik legkedveltebb amerikai blogger visszavonulni kényszerült méltán népszerű uszító tevékenységétől, miután riválisai kiszivárogtatták féltett titkát. Egy zsidó feleséggel az oldalán ugyanis már nem lehet annyira hatékonyan zsidózni.

Mike Enoch, azaz Mike Peinovich az egyik legnépszerűbb neonáci blogger volt az Egyesült Államokban, mígnem a konkurencia szépen keresztbe nem tett neki azzal, hogy nyilvánosságra hozta személyes adatait. Ezekből kiderült, hogy az Enoch nem az igazi neve, hanem egy népszerű brit szélsőjobbos politikusra, Enoch Powell-re való utalás, és az is, hogy Peinovich felesége bizony zsidó származású.

Mike Peinovich és neje, Ames Freidman
Mike Peinovich és neje, Ames Freidman

Az utóbbi ténnyel pedig elég nehéz lehetett volna tovább folytatni azt a radikális gyűlölködést, amit Peinovich művelt az utóbbi években. A New York-i honlapfejlesztő ugyanis nem volt kispályás az amerikai szélsőjobbos körökben. Peinovich volt az egyike a három legnagyobb hatással bíró figuráinak az alt-right, vagyis az alternatív szélsőjobbos mozgalomban, amely olyan népszerű témákat képviselt, mint a fehér nacionalizmus, bevándorlás ellenesség, antiszemitizmus és a politikai korrektség elutasítása.

A derék Peinovich egy átlagosan 100 ezer hallgatóval rendelkező heti podcast műsort is vezetett The Daily Shoah (Napi soa) néven, amelyben többek között zsidók meggyilkolásáról értekezett. Az általa alapított The Right Stuff nevű blog pedig az egyik legnépszerűbbnek számított ebben a kultúrkörben. Mondjuk érdekelne, hogy mit szólt mindehhez az asszony odahaza.

Miután lebukott, Peinovich egy üzenetet írt rajongóinak, amelyben arra kéri őket, hogy ne próbálják meg védeni őt, ugyanis csak magukat járatnák le ezzel. Beismerte, hogy a felesége valóban az, akinek a szivárogtatók állítják, szerinte megmagyarázhatná ezt, de ezzel már nem segítene magán, hiszen éveken keresztül elsunnyogta az igazságot. „Az élet nem tökéletes” – zárta le hosszú évek nehéz munkáját Peinovich. Neki sem lehet könnyű.

(JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp