Visszahívják a horogkeresztes nyomokat hagyó bakancsokat

A horogkeresztes lenyomatú bakancsokat gyártó amerikai cég szerint csak a véletlen műve, hogy pont a náci szimbólumot hagyta maga után az általuk gyártott cipő. Egyesek szerint azonban más gyanús elem is kapcsolódik a hírhedté vált katonai bakancshoz.

A horogkeresztes nyomokat hagyó katonai bakancsokat egy Conal International Trading nevű amerikai cég gyártja, amely elnézést kért és visszahívta a terméket, miután múlt hét elején terjedni kezdtek a közösségi és hagyományos médiában a bakancsról készült fotók.

A kaliforniai cég most egy nyilatkozatot tett közzé, amelyben kijelentik, hogy a cipőtalp kialakítása nem volt szándékos, és szerintük a kínai gyártás folyamán keletkezett hiba okozta, hogy kis horogkereszteket hagyhat maga után az, aki ilyen bakancsot visel.

„Szeretnénk kifejezni legőszintébb bocsánatkérésünket vásárlóink felé, és mindazoknak, akiket megbántott a bakancs talpnyomán található horogkeresztes lenyomatok” – olvasható a cég közleményében. „Nem volt célunk semmiféle gyűlöletkeltés vagy kirekesztés” – állítják a bakancs gyártói.

A közösségi médián azonban voltak olyan megnyilvánulások, amelyek szerint egyáltalán nem véletlenül kerültek a katonai bakancs talpára a horogkereszt lenyomatok. A bakancsot ugyanis Polar Fox (sarki róka) néven dobták piacra, ami megegyezik annak a német–finn közös hadműveletnek a nevével (Polarfuchs), amely során a nácik elfoglalták Finnország központi részét a szovjet seregtől a második világháborúban.

(Times of Israel)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp