Vádat emeltek az izraeli turistát agyonverő fiatalok ellen

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és kábítószer birtoklása miatt vádat emelt két férfivel szemben, akik tavaly áprilisban Tiszakécskén agyonvertek egy izraeli turistát. Az előzetesben lévő fiatal férfiak akár életfogytig tartó fegyházbüntetést is kaphatnak.

A 40 éves izraeli állampolgárságú sértett azért érkezett 2016 márciusában Magyarországra, mert meg akart tanulni magyarul. A férfi alkalmi szállásokon vagy a szabadban, sátorban éjszakázott. A 22 éves kocséri és a 20 éves lakiteleki vádlottak tavaly áprilisban figyeltek fel a városban élő férfira, akit ki akartak rabolni, ezért szállást ajánlottak neki és elcsalták egy romos ház udvarára.

Ofir Gross, az izraeli áldozat
Ofir Gross, az izraeli áldozat

A vádirat szerint az idősebb vádlott felvetette, hogy nemcsak kirabolni, hanem meg is kellene ölni a férfit, mivel régóta foglalkoztatja a gondolat, hogy milyen érzés lehet ölni. Ezután a hálózsákban alvó férfit téglákkal kezdték dobálni, mire elvesztette az eszméletét, kisvártatva azonban magához tért, ekkor az elsőrendű vádlott úgy fejbe rúgta, hogy életét vesztette.

A vádlottak átkutatták a turista holmiját és magukkal vitték két mobilját, laptopját, fülhallgatóit, 3 ezer forintját és 20 dollárját. A holttestet elrejtették a romos ház melléképületébe és törmelékkel takarták el. A lopott holmik egy részét eladták, a többit pedig elásták.

UPDATE: A Kecskeméti Törvényszék idén áprilisban a vádlottakat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint kábítószer birtoklás miatt ítélte el. Az I.r. vádlottat életfogytig tartó fegyházra (melyből legkorábban 25 év letöltését követően szabadulhat), társát pedig 18 év fegyházra. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlottak és védőik enyhítés érdekében fellebbeztek.

(Index + MTI)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp