Szabadfogas mozgalom az utcán fagyoskodók megsegítéséért

„Ha fázol vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet.” Ezzel a mondattal indult útjának a Szabadfogas mozgalom, amely az utcákon fagyoskodók megsegítéséért jött létre.

Nagyon hideg van odakint, és azoknak, akik az utcára kényszerülnek, az élete forog kockán. Ezért Gerlóczy Zsigmond azon kezdett gondolkodni, hogyan lehetne hathatós segítséget nyújtani az utcán fagyoskodóknak, amikor meglátott egy fotót egy ruhakereskedésről, amely bejáratánál a következő szöveget helyezték el: „Ha fázol vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet.”

Szabadfogas a Mexikói úton
Szabadfogas a Mexikói úton

Ez adta végül is az ötletet arra, hogy a Facebookon elindítsa a Szabadfogas mozgalmat, amely lényege, hogy a városok forgalmas pontjain minél többen helyezzék az otthon vagy a munkahelyükön található felesleges fogasokat a fenti szöveggel. A kirakott fogasok helyét az arra a célra létrehozott Facebook eseményoldalon lehet megosztani, akinek pedig akad felesleges kabátja vagy bármilyen más meleg holmija, az elviheti a hozzá legközelebbi fogashoz.

„Segítsünk úgy, ahogy azt másoktól elvárnánk, ha éppen mi fagynánk szarrá!”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp