Komoly adományokkal segítik izraeli civilek a szíriai gyerekeket

Az izraeli kormányt megelőzve civilek adománygyűjtésbe kezdtek a szíriai gyerekek megsegítésére. Egy közösségi finanszírozásra használt oldalon már több mint egymillió sékelt sikerült összegyűjteni, az adományokból pedig nélkülözhetetlen dolgokat vásárolnak majd.

A Szíriában kibontakozó humanitárius katasztrófára reagálva Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök arra utasította a külügyminisztériumot, hogy dolgozzon ki egy tervet a szomszéd ország áldozatainak megsegítésére. „Már több ezer sebesültet kezelünk a szíriai tragédia kezdete óta” – nyilatkozta Netanjahu egy sajtótájékoztatón. „Azt szeretném, ha megtalálnánk a módját annak, hogy nők, gyerekek és civil férfiak Aleppóból izraeli kórházakba kerülhessenek” – tette hozzá az izraeli miniszterelnök.

Izraeli civilek azonban nem várták meg, amíg a kormányuk képes lesz valamit tenni az ostromlott város lakosságáért, inkább saját maguk kezdtek adománygyűjtési akcióban egy közösségi finanszírozásokra létrehozott oldalon. Így rövid idő alatt több mint egymillió sékelt (nagyjából 77 millió forintot) gyűjtöttek össze a szíriai gyerekek javára. A Határ másik oldalán elnevezésű kampány során befolyt összegből gyógyszereket, takarókat, ruhákat, élelmiszereket, tápszereket és egyéb nélkülözhetetlen termékeket vásárolnak a szíriaiak és a gyerekeik számára.

„Meg kell látnunk az igazságot, ami a szemünk előtt zajlik, a szíriai gyerekek támogatása az izraeliek számára egyaránt zsidó, emberi és erkölcsi kötelesség. Az ilyen helyzetekben nem félre nézni kell, hanem segítő kezet nyújtani” – hallható a héber nyelvű kampányvideóban:

(Tablet)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp